İşgalciler Filistinlilerin evlerini yıkıyor

Siyonist işgal güçleri, Batı Şeria'da ruhsatsız olduğu bahanesiyle Filistinlilere ait 5 evi daha yıktı.
Siyonist terör rejimi, Filistin'in El-Halil kentinin Yatta kasabası ile Batı Şeria'nın kuzeybatısında bulunan Beytüllahim'in Walaja köyünde, ruhsatsız olduğu bahanesiyle Filistinlilere ait 5 evi daha yıktı.
Yıkım öncesi Filistinlilerle siyonist işgalciler arasında çatışma çıktı.
Terör çetesi, evlerinin yıkılmasını istemeyen Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle saldırdı.
Saldırıda bir Filistinli yaralanırken birçok kişi de atılan gazlar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi.
İşgalciler, son iki yılda Filistinlilere ait birçok evi ve yerleşim yerini yıkarken kendileri içinse binlerce ev inşa etti.
ABD Başkanı Donald Trump'ın büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması, terör çetesi yönetimini daha da cesaretlendirmiş durumda.
Öte yandan Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ne baskın düzenleyen siyonistlerin, aralarında Kudüs Bakanı'nın oğlunun da olduğu 5 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.
Haberde, Mahmud Abbas tarafından yeni atanan Kudüs Bakanı Adnan Adil Gays'ın oğlu Udey Gays'ın Silvan Mahallesi'ndeki evinden gözaltına alındığı kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye, Süveyda'da şiddetlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği çatışmaları sonlandırmak üzere bölgeye özel bir güç gönderileceğini açıkladı.
Siyonist rejimin ablukası altındaki Gazze'ye insani yardım götürme amacıyla yola çıkacak Özgürlük Filosu'nun yeni gemisi Hanzala, son hazırlıklarını tamamlayarak 20 Temmuz'da Gallipoli Limanı'ndan hareket edecek.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs sorununa çözüm konusunda, “Güven inşa etmek adına adım adım ilerliyoruz ve Kıbrıs halkının yararına somut işler yapmak için gerekli koşulları oluşturduğumuzu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, AB'nin yaptırımları nedeniyle son yıllarda ciddi oranda düşüş yaşanan Rusya-AB ticaret hacmine ilişkin açıklamalarda bulundu.