İşgalciler, Lübnan'da "uluslararası yasaklı misket bombası" kullanıyor
Hizbullah, siyonist işgal rejimi sözde ordusunun, Lübnan'da "uluslararası yasaklı misket bombası" kullanmaya devam ettiğini duyurdu.
Hizbullah'ın Medya İlişkileri Ofisi, yaptığı yazılı açıklamada, katil rejimin, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye ilindeki bazı noktaları Misket bombalarıyla vurduğunu belirtti.
Açıklamada, "Misket bombalarıyla vurulan bölgeler arasında, Domuzlar Vadisi, Deyr Siryan ve İlman beldeleri arasındaki Hillet Rac bölgesi ve el-Ahraş güzergahında Alman beldesi de yer alıyor" denildi.
Uluslararası insan hakları ile insani yardım kuruluşlarına çağrıda bulunulan açıklamada, özellikle siviller üzerindeki uzun vadeli olumsuz etkileri nedeniyle işgalci rejimin suç ve saldırılarının kınaması istendi.
Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, daha önce de Güney Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine yasaklı fosfor bombalarıyla saldırmıştı.
Uluslararası Af Örgütü ile İnsan Hakları İzleme Örgütü de (HRW), siyonist rejimin, Gazze ve Lübnan'da beyaz fosfor kullandığını duyurmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rus analistler, Ukrayna savaşının kısa sürede sona ereceği yönündeki beklentilerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Değerlendirmelerde, Moskova'nın savaş ekonomisine ve geniş çaplı seferberliğe hazırlanabileceği, Kiev'in ise ABD merkezli siyasi çizgiden Avrupa eksenine yöneldiği öne sürüldü.
Sudan'ın Kuzey Kurdufan eyaletindeki El Ubeyd kentinde su krizi derinleşiyor. Altyapının zarar görmesi ve çatışmalar nedeniyle su kaynaklarının devre dışı kalması, binlerce aileyi her gün saatlerce su aramaya mecbur bırakırken, kentte su açığının yüzde 70'e ulaştığı bildirildi.
Kolombiya'da ağustosta görevi devralacak Cumhurbaşkanı Abelardo de la Espriella'nın ekibi, henüz göreve başlamadan siyonist rejimle diplomatik ve ekonomik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi konusunda anlaşmaya vardı. Petro yönetimi, Gazze'deki soykırım nedeniyle 2024'te ilişkileri kesmişti.
ABD ordusu son 24 saatte İran'a yönelik üçüncü saldırı dalgasını düzenlerken, İran da Bahreyn, Kuveyt ve Ürdün'deki ABD askeri hedeflerini vurduğunu açıkladı. Hürmüz Boğazı üzerinden yaşanan restleşme sürerken, Trump Tahran'ı yeni saldırılarla tehdit etti, İran ise "Şu an müzakere planımız yok." mesajı verdi.