İtalya’daki Said Nursi Camii’nden sağlık çalışanlarına yemek hizmeti

Coronavirus’ün en çok etkilediği Avrupa ülkesinde zor şartlar altında çalışan sağlık personeli Said Nursi Camii’nin yemek hizmeti karşısında büyük bir mutluluk yaşadı.
Yeni tip Coronavirus (Covid-19) nedeniyle en fazla can kaybının yaşandığı İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bini aştı.
Ülkede yaşanan bu durum bir çok sağlık çalışanın tam gün mesai yapmak zorunda bırakıyor.
İtalya'nın Trieste kentindeki Said Nursi Camii Vakfı da ülkede yaşanan salgına karşı zorlu bir mesai yürüten sağlık çalışanlarına yönelik yemek hizmeti sundu.
Vakıf yetkilileri yaptıkları açıklamada, Trieste’de bulunan iki büyük hastanenin sağlık personeline sponsorların katkılarıyla öğle yemeğinin hazırlandığını belirtti.
Hastane personelinin öğle arasında dışarı çıkamadıkları için yemeği hastaneye götürüldüklerini belirten yetkililer, “Toplamda 220 personeli yemek hizmeti sunduk. Bunlardan 120’si Cattinara Bölge Hastanesine, diğer 100’ü de Maggiore Hastanesi Acil Bölümü çalışanlarına verildi. Hastane çalışanları bu hizmet karşısında çok mutlu olduklarını aktardılar. Bir çoğu sosyal medya hesabından yaptığımız hizmeti paylaşmış. Önümüzdeki günlerde de bu tür faaliyetlerimizi sürdürmeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandılar.
Ülkede Coronavirus’e karşı alınan tedbirleri vakfın üye ve gönüllülerinin aileleriyle de paylaştıklarını ve sürekli onları bilgilendirdiklerini kaydeden yetkililer, salgının son bulması için Allah’tan dua ve niyazda bulundular.
Yetkililer son olarak yemek hizmeti için sponsor olan Anatolia Kebab12 , Bedirhan Kebab, Flavia Kebab, Marina Kebab, Garibaldi Kebab, Avrasya Kebab, Pamukkale Kebab ve Fratello Kebab işletmelerine teşekkürlerini ilettiler.
Öte yandan vakfın bu hizmeti İtalyan medyasında da yer aldığı ve övüldüğü görüldü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rotasom ve Çin Ulusal Nükleer Şirketi (CNNC) arasında stratejik ortaklıklar ve karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin geliştirilmesi konularında mutabakat zaptı imzalandı.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in Suudi Arabistan'a düzenlediği resmi ziyaret sırasında Pakistan ve Suudi Arabistan arasında Stratejik Karşılıklı Savunma Anlaşması imzalandı.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırıları nedeniyle Gazze'de son iki günde 40 binden fazla kişinin zorla yerinden edildiğini bildirdi.
İşgal ordusuna ait bir insansız hava aracının (İHA), Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentinde bir aracı hedef alması sonucu iki sivilin şehit olduğu belirtildi.