Japonya'da 12 gündür süren orman yangını kontrol altına alındı
Japonya'nın kuzeydoğusunda 12 gündür devam eden orman yangınının kontrol altına alındığı belirtildi.
Yerel yetkililer, ülkenin kuzeydoğusunda 12 gündür süren ve en az 210 yapıya zarar veren orman yangınının kontrol altına alındığını, alevlerin tamamen söndürülmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Japonya'nın kuzeydoğusunda 26 Şubat'ta orman yangını başlamış ve yaklaşık 2 bin 900 hektarlık alan küle dönmüştü.
Yetkililer, bölgede yapılan çalışmalar sırasında yanmış bir cesedin bulunduğunu bildirmişti.
Yangın nedeniyle tahliye edilenler, barınaklara yerleştirilmişlerdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın güneyindeki liman kentleri ile askeri altyapı tesislerine yönelik geniş çaplı hava saldırıları düzenlendiğini açıkladı.
ABD'nin arabuluculuğunda yürütülen Lübnan ile siyonist rejim arasındaki müzakerelerde, "deneme bölgeleri" uygulamasına ilişkin teknik toplantının ertelenmesi sürecin takvimine dair soru işaretlerini artırdı. Güney Lübnan'da işgalcilerin yıkım ve saldırıları sürerken, Hizbullah ise anlaşma sürecine tepki göstererek iç istikrar konusunda uyarıda bulundu.
İran İslam Cumhuriyeti, ABD saldırılarında Hürmüzgan eyaletinde 3 kişinin şehit olduğunu, 8 kişinin yaralandığını açıkladı. İran Devrim Muhafızları Ordusu ise Hürmüz Boğazı'nı geçmeye çalışan 4 geminin füze ve insansız hava araçlarıyla durdurulduğunu bildirdi.
Norveç'in güneyinde bir evde başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yerleşim alanları ile ormanlık bölgeye yayıldı.