Kaliforniya'da Coronavirus nedeniyle 8 bin mahkûm serbest bırakılacak
Kaliforniya Cezaevi ve Rehabilitasyon Departmanı, kalabalık hapishanelerde hastalığın yayılmasını azaltmak amacıyla 8 bin mahkûmun erken tahliyesinin ağustos ayı sonuna kadar yapılacağını açıkladı.
Cezaevi personeli ve mahkumların sağlık ve güvenliğini sağlamak için daha önce de 10 bin mahkum serbest bırakılmıştı.
Yaklaşık 40 milyon nüfusa sahip Kaliforniya’da Coronavirus salgını nedeniyle 300 binden fazla vaka tespit edildi, 6 bin 800’den fazla kişi ise hayatını kaybetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi’nde etkili olan şiddetli fırtına, işgal rejimi saldırılarında ağır hasar gören binaların çökmesine yol açtı. Enkaz altında kalan 18 kişi şehit oldu.
Güney Afrika'nın Johannesburg kentinin güneybatısındaki bir kasabada düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.
Gazze İçişleri Bakanlığı, yeniden yapılanmanın engellenmesi ve geçici barınma imkanlarının bulunmaması nedeniyle felaketin büyüdüğünü belirterek, uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptı.
Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, ABD’nin Venezuela’ya yönelik eylemlerinin tüm dünyada büyük bir insani felakete yol açma riski taşıdığını belirtti.