Mahathir: Filistin'deki abluka yasadışı bir korsanlık eylemidir
Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, işgal rejiminin Filistinli Müslümanlara uyguladığı ablukanın yasa dışı bir korsanlık eylemi olduğunu söyledi.
Mahathir Muhammed, İslami Anlayış Enstitüsü'nün başkent Kuala Lumpur'da düzenlediği "İslam düşmanlığından kurtulma: Daha derin bir İslami anlayışa doğru" konulu konferansta konuştu.
İşgal rejiminin yaptıklarının kınanması gereken ama kınanmayan bir korsanlık eylemi olduğunu kaydeden Mahathir Muhammed, işgal rejiminin uyguladığı terörün birçok Müslüman'ın öfkesini kabarttığını söyledi.
"İsrail'in Müslümanlara yönelik baskılarını durdurabilmek için dünyanın desteğini kazanmamız gerekir." diyen Mahathir Muhammed, İslam dünyasının birçok mezhebe bölündüğü için hedefleri üzerinde yoğunlaşamadığını ve bu durumdan İslam düşmanlarının yararlandığını belirtti.
Malezya'nın yakın geçmişte Gazze'ye deniz yoluyla yardım göndermeye teşebbüs ettiğini fakat bu girişimin işgal rejiminin engeline takıldığını hatırlatan Mahathir Muhammed, terör rejimi ablukasının yasa dışı olduğuna dikkat çekti.
Siyonist işgal rejiminin Filistin'e uyguladığı terörün, dünya genelinde terör faaliyetlerini kışkırttığını ifade eden Mahathir Muhammed, "Eğer Filistinlilerin hakları saygı görür ve desteklenirse terör eylemleri azalır." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD ile İran arasında varılan çerçeve anlaşma, işgal basınında sert tartışmaları beraberinde getirdi. Gazete ve televizyonlar, Tel Aviv'in süreç dışında bırakıldığını savunurken, bazı yorumcular anlaşmayı "stratejik şok", "utanç verici teslimiyet" ve "tam zafer söyleminin çöküşü" olarak nitelendirdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rusya'nın başkenti Moskova'ya resmi ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yapılan anlaşmanın tamamlandığını duyurarak Hürmüz Boğazı’nın açılacağını ve deniz trafiğine yönelik kısıtlamaların kaldırılacağını açıkladı.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD ile İran'ın anlaşmaya vardığını belirterek, "Her iki taraf da Lübnan da dahil olmak üzere tüm askeri operasyonların derhal ve kalıcı olarak sonlandırıldığını ilan etti. Resmi imza töreni 19 Haziran'da İsviçre'de yapılacak." dedi.