Mahathir: Filistin'deki abluka yasadışı bir korsanlık eylemidir
Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, işgal rejiminin Filistinli Müslümanlara uyguladığı ablukanın yasa dışı bir korsanlık eylemi olduğunu söyledi.
Mahathir Muhammed, İslami Anlayış Enstitüsü'nün başkent Kuala Lumpur'da düzenlediği "İslam düşmanlığından kurtulma: Daha derin bir İslami anlayışa doğru" konulu konferansta konuştu.
İşgal rejiminin yaptıklarının kınanması gereken ama kınanmayan bir korsanlık eylemi olduğunu kaydeden Mahathir Muhammed, işgal rejiminin uyguladığı terörün birçok Müslüman'ın öfkesini kabarttığını söyledi.
"İsrail'in Müslümanlara yönelik baskılarını durdurabilmek için dünyanın desteğini kazanmamız gerekir." diyen Mahathir Muhammed, İslam dünyasının birçok mezhebe bölündüğü için hedefleri üzerinde yoğunlaşamadığını ve bu durumdan İslam düşmanlarının yararlandığını belirtti.
Malezya'nın yakın geçmişte Gazze'ye deniz yoluyla yardım göndermeye teşebbüs ettiğini fakat bu girişimin işgal rejiminin engeline takıldığını hatırlatan Mahathir Muhammed, terör rejimi ablukasının yasa dışı olduğuna dikkat çekti.
Siyonist işgal rejiminin Filistin'e uyguladığı terörün, dünya genelinde terör faaliyetlerini kışkırttığını ifade eden Mahathir Muhammed, "Eğer Filistinlilerin hakları saygı görür ve desteklenirse terör eylemleri azalır." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal ordusu, Lübnan’ın güneyindeki çok sayıda kent ve kasabaya yönelik saldırılarını sürdürdü. Sur kentine bağlı Mansuri beldesinde son 24 saatte ev ve altyapıya yaklaşık 30 saldırı düzenlendi.
Belçika’da Batı Nil virüsüyle ilgili ilk kez ülke içinde bulaştığı değerlendirilen vakalar tespit edilirken ekipler alarm verdi.
Irak yönetimi, bazı sınır kapılarında idari ve güvenlik düzenlemeleri kapsamında çalışmalar başlatıldığını ve bu süreç nedeniyle kapıların kapatıldığını duyurdu.
İrlanda'da bir açık hava etkinliğinde şişme oyun şatolarında saatlerce oynayan 48 çocuk ve genç, antibiyotiklere dirençli MRSA "süper bakterisi" nedeniyle hastalandı. Vücutlarında iltihaplı yaralar ve kabarcıklar oluşan çocuklardan 15'i hastaneye kaldırıldı.