Mekke'ye sadece hac vizesi olanlar alınacak

Suudi Arabistan, "kaçak hac" ziyaretini engelleme gerekçesiyle, 29 Nisan'dan itibaren Hac vizesi hariç her türlü vize sahiplerinin Mekke'ye girişine veya Mekke'de kalmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Hac vizesi sahipleri hariç her türlü vize sahiplerinin 1 Zilkade 1446 (29 Nisan 2025) tarihinden itibaren Mekke kentine giriş ve çıkışlarına izin verilmemesine karar verilmiştir." denildi.
Açıklamada, umre ibadeti yapacakların Suudi Arabistan'a girişleri için son tarihin 13 Nisan, çıkışlar için ise son günün 29 Nisan olacağı bildirildi.
Umre vizesi verilmesi işleminin 10 Haziran'a kadar durdurulacağı belirtilerek, "Kutsal başkente (Mekke) girebilmek için çalışma izni, Kutsal Başkent İdaresi tarafından verilmiş oturma izni veya geçerli bir hac vizesi olması gerekir." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hindistan'da bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangında, ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.
Rusya, Ukrayna'ya ait F-16 savaş uçağını hava savunma sistemleriyle vurduklarını bildirdi.
Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 11 artarak 50 bin 944'e yükseldi.
Siyonist savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ndeki Cebaliye ve Han Yunus bölgelerini bombalaması sonucu 14 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.