Mısır'da yüzlerce kişi gözaltına alındı
Mısır Ekonomik ve Sosyal Haklar Merkezi, cuma gününden bu yana Abdulfettah es-Sisi karşıtı gösterilerde yüzlerce kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Ulusal güvenlik meseleleriyle ilgilenen Yüksek Devlet Güvenlik Savcılığının, gözaltına alınanları sorgulamaya başladığı aktarılan açıklamada, gözaltındakilerin arasında öğrenciler, gazeteciler, aktivistler ve avukatların bulunduğu kaydedildi.
Mısırlı hukukçu Muhammed el-Bakir Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Es-Selam ve El-Cebel el-Ahmar askeri kamplarında gözaltında tutulanların sayısının çok fazla olduğunu kaydetti.
Mısır cunta makamlarından ya da yargı kaynaklarından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
Milyonluk gösteri çağrısı
Öte yandan İspanya’da yaşayan Mısırlı müteahhit Muhammed Ali, Abdulfettah es-Sisi görevi bırakmadığı takdirde cuma günü Mısır’da milyonluk gösteri düzenlenmesi çağrısında bulundu.
Sisi hakkında yolsuzluk suçlamalarında bulunan Ali, ülkedeki kurumların, Sisi’yi görevi bırakmaya mecbur bırakamaması durumunda milyonluk gösteri düzenlenmesi çağrısı yaptı.
Ne olmuştu?
İspanya'da yaşayan Mısırlı müteahhit Muhammed Ali'nin iki hafta önce sosyal medya üzerinden yayımlamaya başladığı videolar, kısa sürede yayılmış ve söyledikleri Mısır sokaklarında karşılık bulmuştu.
Yönetimle uzun süre çalıştığını ve ülkede son yıllarda yapılan yolsuzlukları bildiğini anlatan Ali'nin, özellikle Abdulfettah es-Sisi'yi hedef alması ve suçlaması dikkati çekmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İtalya, Belçika, Malta ve Bulgaristan, Avrupa Birliği’nin dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’ya devretme planına karşı çıktı.
HAMAS, işgal ordusunun, Gazze Şeridi'nde bir araca düzenlediği saldırıyla, ateşkes anlaşmasını kasıtlı olarak baltalamaya çalıştığını bir kez daha gösterdiğini belirtti.
Siyonist rejimin ateşkesi ihlal ederek Gazze kentinin batısında bir aracı hedef aldığı hava saldırısında 4 kişi şehit oldu.
Bolivya'nın eski Devlet Başkanı Luis Arce, görevi devretmesinden 1 ay sonra yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı.