Mısır'da yüzlerce kişi gözaltına alındı

Mısır Ekonomik ve Sosyal Haklar Merkezi, cuma gününden bu yana Abdulfettah es-Sisi karşıtı gösterilerde yüzlerce kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Ulusal güvenlik meseleleriyle ilgilenen Yüksek Devlet Güvenlik Savcılığının, gözaltına alınanları sorgulamaya başladığı aktarılan açıklamada, gözaltındakilerin arasında öğrenciler, gazeteciler, aktivistler ve avukatların bulunduğu kaydedildi.
Mısırlı hukukçu Muhammed el-Bakir Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Es-Selam ve El-Cebel el-Ahmar askeri kamplarında gözaltında tutulanların sayısının çok fazla olduğunu kaydetti.
Mısır cunta makamlarından ya da yargı kaynaklarından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
Milyonluk gösteri çağrısı
Öte yandan İspanya’da yaşayan Mısırlı müteahhit Muhammed Ali, Abdulfettah es-Sisi görevi bırakmadığı takdirde cuma günü Mısır’da milyonluk gösteri düzenlenmesi çağrısında bulundu.
Sisi hakkında yolsuzluk suçlamalarında bulunan Ali, ülkedeki kurumların, Sisi’yi görevi bırakmaya mecbur bırakamaması durumunda milyonluk gösteri düzenlenmesi çağrısı yaptı.
Ne olmuştu?
İspanya'da yaşayan Mısırlı müteahhit Muhammed Ali'nin iki hafta önce sosyal medya üzerinden yayımlamaya başladığı videolar, kısa sürede yayılmış ve söyledikleri Mısır sokaklarında karşılık bulmuştu.
Yönetimle uzun süre çalıştığını ve ülkede son yıllarda yapılan yolsuzlukları bildiğini anlatan Ali'nin, özellikle Abdulfettah es-Sisi'yi hedef alması ve suçlaması dikkati çekmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Güney Kore'de bir tavuk çiftliğinde kuş gribi vakasına rastlandı. Yılın ilk vakası nedeniyle yetkililer, ülke genelinde karantina önlemlerini sıkılaştırdı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da Dnipropetrovsk bölgesindeki Novonikolayevka ve Novopetrovskoye yerleşim yerlerini ele geçirdiklerini duyurdu.
Siyonist işgalcilerin 11 Ağustos'tan bu yana Gazze kentinde en az 3 bin 600 binayı yıktığı, 350 bin kişiyi de yerinden ettiği bildirildi.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka nedeniyle açlıktan şehit olanların sayısının 420'e yükseldiği bildirildi.