Nablus'ta bir genç şehit oldu

Siyonist işgal kuvvetlerinin Nablus'un doğu kesimine düzenlediği saldırıda bir genç vurularak şehit edildi.
Filistin Sağlık Bakanlığı, dün akşam işgal kuvvetleri tarafından Nablus'un doğusundaki Askar mülteci kampında vurulan 19 yaşındaki Adel Ahmed Adel Başkar adlı gencin şehit olduğunu bildirdi.
Tıbbi kaynaklar, gencin Askar kampı yakınlarında işgal güçleri tarafından göğsünden vurulduğunu ve hastaneye kaldırıldığını ancak kurtarılamadığını söyledi.
Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürülen soykırım savaşına paralel olarak, siyonist işgal kuvvetleri ve sömürgeci yerleşimciler, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'da saldırılarını arttırdı. O günden bu yana 183'ü çocuk olmak üzere 916 kişi şehit oldu, yaklaşık 7 bin kişi de yaralandı.
Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 2025 yılı başından bu yana 11'i çocuk olmak üzere 81 kişi şehit oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Amerikan medyası, Trump yönetiminin Suudi Arabistan'a sivil amaçlı nükleer program izni vereceğini ancak siyonist rejimle normalleşme şartı koşmayacağını bildirdi. İşgal yönetiminde artan rahatsızlık, Trump'ın Tel Aviv'i gözden çıkardığı yorumlarını beraberinde getirdi.
Tokyo yönetimi, Asya-Pasifik'te hava üstünlüğünü artırmak için Washington yönetimi ile 3 adet F-35 satışı konusunda anlaşmayı resmen duyurdu.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusundaki Güney Kivu eyaletinde yıl başından bu yana 9 bin 100 M çiçeği virüsü (Mpox) vakası tespit edildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'den Suriye'ye günlük 6 milyon metreküp hacminde doğal gaz gönderileceğini belirtti.