NATO dışişleri bakanları bir araya geldi
NATO Dışişleri Bakanları Norveç’in başkenti Oslo’da gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.
NATO Dışişleri Bakanları Gayri resmi Toplantısı, Norveç’in başkenti Oslo’da başladı.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tartışılacak çok önemli konuların olduğunu belirterek, Ukrayna savaşı, NATO’nun caydırıcılığı, savunma harcamaları, Hint-Pasifik ortaklarıyla ilişkiler ve İsveç’in NATO’ya üyeliği konularının ele alınacağını belirtti.
Ev sahibi Norveç’in Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt de yaptığı açıklamada, NATO ülkelerinin birbirine her zamankinden daha bağlı olduğunu söyleyerak, toplantıda Ukrayna’ya verilen desteğin nasıl arttırılacağı, NATO’nun kuzeydeki askeri varlığının Rusya ordusunun eylemlerini takip etmesi, enerji ve doğalgaz konularını görüşeceklerini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bangladeş, gelecek yıl yapılacak seçimler öncesi ülkede istikrarsızlık yaratılmaya çalışıldığı yönündeki iddialar nedeniyle Hindistan'ın Dakka Yüksek Komiseri Pranay Verma'yı Dışişleri Bakanlığına çağırdı.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis ile görüştü.
Kolombiya'da bir grup genci taşıyan aracın uçuruma yuvarlandığı kazada, 16 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.
Belarus, ABD’nin ülkeye uyguladığı yaptırımları kaldırmayı kabul etmesinin ardından, 123 siyasi mahkûmu serbest bıraktı.