Nepal'deki sel felaketinde ölü sayısı 987'ye ulaştı
Nepal'de etkili olan şiddetli selin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 987'ye yükseldi.
Nepal’in Çin sınırına yakın bölgelerinde etkili olan şiddetli sel, geniş bir alanda hasara ve can kayıplarına neden oldu.
Felaketin ardından yürütülen çalışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 987'ye yükseldiği bildirildi.
Sel sularına kapılarak kaybolan kişileri bulmak amacıyla bölgede arama ve kurtarma faaliyetleri sürdürülüyor.
Nepal Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Kurumunun açıklamasında, sel felaketindeki kayıp kişi sayısının ise 3 bin 925'e çıktığı belirtildi.
Açıklamada, kayıp kişiler arasında 592 yabancı uyruklunun bulunduğu kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yunanistan, Lübnan ordusuna 13 M113 zırhlı personel taşıyıcı ve 10 askeri kamyondan oluşan ikinci askeri yardım paketini teslim etti. Atina'nın siyonist rejimle askeri iş birliğini hızla geliştirdiği bir dönemde gerçekleşen sevkiyat, Beyrut'un Hizbullah'ın silahsızlandırılmasına yönelik hazırlıklarıyla birlikte değerlendiriliyor.
Meksika'nın Zacatecas eyaletinde bir polis binasının yakınında meydana gelen patlama sonucu 10 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
KKTC'nin Girne kenti açıklarında feribotun alabora olarak batmasının üzerinden 3 gün geçerken, kayıp 20 kişiyi bulmak için denizden ve havadan yürütülen arama-kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kazada hayatını kaybeden 8 kişinin tamamının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu belirlendi.