Nijerya'da fidye için kaçırılan 23 kişi kurtarıldı
Nijerya'nın Sokoto eyaletinde fidye amacıyla rehin alınan 23 kişi, düzenlenen operasyonla kurtarıldı.
Nijerya'nın Sokoto eyaletinde Lakurawa örgütü tarafından fidye için kaçırılan 23 kişinin kurtarıldığı bildirildi.
Ordu Sözcüsü Aliyu Danja, Sokoto eyaletine bağlı Sabon Gari bölgesinde Lakurawa üyelerine yönelik operasyon gerçekleştirildiğini belirtti.
Operasyonda örgüt üyelerinin fidye için rehin aldığı 23 kişinin kurtarıldığı kaydedildi.
Danja, kurtarılan kişilerin sağlık kontrolü ve tedavi amacıyla hastaneye gönderildiğini açıkladı.
Tedavilerinin tamamlanmasının ardından 23 kişinin ailelerine kavuşturulacağı bildirildi.
Ülkede kaçırma suçunun cezası idam olmasına rağmen fidye amacıyla kaçırma vakaları yaşanmaya devam ediyor.
Silahlı gruplar özellikle Nijerya'nın kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye talep ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Nijerya’nın Plateau eyaletinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) lideri Friedrich Merz, Mecklenburg-Vorpommern'deki eyalet seçimlerinde partisinin aldığı yenilgiyi "felaket" olarak nitelendirirken, parti içinde herhangi bir liderlik mücadelesini dışladı.
Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun NATO'nun 5. maddesi üzerinden yaptığı açıklamalar Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel'in tepkisine yol açarken, iki NATO üyesi ülke arasındaki görüş ayrılığı farklı yaklaşımları yeniden gündeme taşıdı.