Pakistan Senatosu'ndan İran'a tam destek
Pakistan Senatosu, İran'ın İşgal rejimine karşı verdiği mücadeleye destek veren bir kararı oybirliğiyle kabul etti. Kabul edilen kararda, İran'ın egemenliğini koruma hakkının meşru olduğu vurgulanırken, işgal rejiminin saldırıları ise "uluslararası hukukun açık ihlali" olarak tanımlandı.
Senato üyeleri tarafından imzalanan kararda, Pakistan'ın İran halkının yanında olduğu açıkça ifade edildi. Kararda, "israilin devam eden saldırganlığı karşısında İran'ın kendini savunma hakkını sonuna kadar destekliyoruz" denildi.
Kararda ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm İslam ülkelerine çağrıda bulunularak, siyonist rejimin saldırılarına karşı birlik içinde hareket edilmesi gerektiği vurgulandı. Senato, diplomatik ve ekonomik yollarla siyonist rejimin üzerindeki baskının artırılması gerektiğini belirtti.
Senato, İran'a verilen desteğin yanı sıra Filistin meselesinin adil bir şekilde çözülmesi gerektiğini de hatırlattı. Uluslararası topluma çağrıda bulunan üyeler, işgal rejimine karşı uygulanan çifte standardın sona erdirilmesini istedi.
Uzmanlara göre, Pakistan'ın bu kararı sadece sembolik değil; bölgesel dengeler açısından da önemli bir mesaj taşıyor. İran'a verilen açık destek, İslam dünyasında işgal rejimine karşı artan tepkilerin yeni bir aşamaya geçebileceğine işaret ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze’de El-Zeytun Mahallesi sakinleri, kış mevsimi yaklaşırken ağırlaşan yaşam koşullarına dikkat çekmek ve şartların iyileştirilmesi için dünyaya acil çağrıda bulundu.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'daki görüşmesinde işgal altındaki Golan Tepeleri konusunda yaptığı espriyi anlattı. Şara, Trump'ın Golan'ın siyonist rejimin egemenliğinde olduğunu söylemesi üzerine, "Neden New Jersey'yi israillilere vermiyorsun? Golan senin değil ama New Jersey senin." dediğini aktardı.
Kanada Başbakanı Mark Carney, Filistin'e 100 milyon Kanada doları tutarında yeni uluslararası yardım sağlayacaklarını açıkladı. Paketin 80 milyon doları insani yardımlara, 20 milyon doları ise barış ve güvenlik kapasitesinin geliştirilmesine ayrılacak. Kanada ayrıca işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim birimlerinde üretilen mallara ticari kısıtlama getirmeyi planlıyor.
Siber suç grubu ShinyHunters, FBI'ın çalışanları ve iş başvurusunda bulunan kişilere ait hassas verileri ele geçirdiğini duyurdu. FBI, FBIjobs.gov'u etkileyen yetkisiz faaliyet iddialarını soruşturduğunu açıklarken, verilerin gerçekten çalınıp çalınmadığı ve olayın kapsamı henüz doğrulanmadı.