Putin: Türkiye'ye Mavi Akım üzerinden doğal gaz sevkiyatlarını artırıyoruz

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya Enerji Haftası Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye’ye yönelik Mavi Akım üzerinden doğal gaz sevkiyatının arttığını söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da düzenlenen Rusya Enerji Haftası Forumu'nun ana oturumunda, küresel enerji piyasaları ve güncel konulara dair değerlendirmelerde bulundu.
Putin değerlendirmelerinde salgın dönemi nedeniyle yaşanan krizin, küresel enerji piyasalarını derinden etkilediğini belirtti.
Putin, Avrupa'ya çeşitli rotalardan gaz sevkiyatını artırdıklarına dikkati çekerek, "Türkiye'ye Mavi Akım rotasıyla, TürkAkım ve Ukrayna üzerinden de gaz sevkiyatlarını artırıyoruz." açıklamasında bulundu.
Avrupa'da yaşanan enerji krizi nedeniyle Avrupalı yetkilileri suçlayan Putin, son 10 yıldır Avrupa enerji piyasalarında sistematik hatalar yapıldığını öne sürerek, "Avrupa'da büyük çaplı bir piyasa krizine neden oldular. Nükleer enerji ve doğal gaz, elektrik üretiminde ana kaynaklarken, böyle krizler yaşanmıyordu." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda can kaybı 57 bin 680’e, yaralı sayısı ise 137 bine ulaştı.
HAMAS'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde bugün ve farklı tarihlerde gerçekleştirdikleri operasyonlarla işgal askerlerini ve araçlarını etkisiz hale getirdi, bir işgal askerini esir almaya çalıştı.
Suriye'nin kuzeybatısındaki Lazkiye iline bağlı Bayırbucak bölgesinde 7 gündür devam eden orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamıyor.
Yemen'deki Ensarullah, işgal altındaki Filistin'de yer alan Ümmü’r-Reşraş Limanı’na doğru seyreden ETERNITY C isimli gemiyi bombaladıklarını, geminin battığını duyurdu.