Rusya’dan ABD’ye: Ukrayna’da tansiyonu tırmandırmayın

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "ABD, Ukrayna’yla ilgili tansiyonu tırmandırmak için özel operasyon yürütüyor ve suçu Rusya’ya atıyor." açıklamasını yaptı.
Zaharova, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı hazırlığı içinde olduğu yönünde ABD medyasında çıkan haberlerin, "Tansiyonu tırmandırmaya yönelik özel operasyon" olduğunu belirtti.
Washington Post gazetesi, Beyaz Saray’daki kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rusya’nın 2022 başında 175 bin askerle Ukrayna’ya saldırı başlatma niyetinde olduğunu yazmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre ve Almanya, Avrupa Gökyüzü Kalkanı (European Sky Shield) kapsamında hava savunma sistemlerini ortaklaşa satın alma konusunda anlaşmaya vardı.
Japonya'nın güneybatısında Kagoşima eyaletindeki Şinmoe Yanardağı'nda patlama meydana geldi.
Çin'e ait sahil güvenlik gemilerinin, Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı Senkaku Takımadaları etrafında Japon ulusal kara sularını ihlal ettiği belirtildi.
Tayland'da eski Kamboçya başbakanıyla gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktıktan sonra görevden alınan Başbakan Paetongtarn Şinavatra'nın yerine yardımcısı ve Savunma Bakanı Phumtham Wechayachai getirildi.