Suriye Dışişleri Bakanlığı: Adana Mutabakatı'nı canlandırmaya hazırız

Suriye rejimi, Ankara'nın Suriye'deki muhaliflere verdiği desteği durdurması halinde Adana mutabakatını yeniden canlandırmaya hazır olduğunu duyurdu.
Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 1998'de Ankara ile Şam arasında imzalanan Adana Güvenlik Anlaşması'nın tüm hükümlerine bağlı olunduğu belirtildi.
Açıklamada, "Suriye, bu anlaşma dâhil olmak üzere iki ülke arasındaki terörle mücadeleye ilişkin mutabakatların her türlüsüne bağlıdır." ifadeleri yer aldı.
Açıklamada, Adana anlaşmasının Türkiye'nin Suriye'deki askerlerini çekmesi ile mümkün olabileceği de vurgulandı.
Türkiye ile Suriye arasında 1998 yılında imzalanan "Adana Mutabakatı"na göre başta PKK olmak üzere her iki devlet de kendilerini tehdit eden "terör örgütlerine" karşı önlemler alacak ve onların kendi toprağındaki tüm faaliyetlerine engel olacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna'nın uzun menzilli füze kullanımına ilişkin kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin haberleri yalan olduğunu savundu.
HAMAS, işgal altındaki Batı Şeria'nın ilhakına yönelik siyonist parlamentonun attığı adıma tepki gösterdi.
Uluslararası Adalet Divanı (UAD), işgalci rejimin, Gazze'ye yardım göndermesine izin vermesi gerektiğini belirterek UNRWA'nın HAMAS'la hiçbir bağlantısının olmadığını bildirdi.
ABD yetkilileri, Batılı ülkeler tarafından sağlanan belirli uzun menzilli füzelerin Kiev tarafından kullanılmasına yönelik temel kısıtlamayı kaldırdı.