Trump hakkındaki azil talebi iki suçlamaya dayandırıldı

ABD Adalet Komisyonu Trump hakkındaki azil talebini iki suçlamaya dayandırdı: Gücün kötüye kullanımı ve yasamanın engellenmesi.
ABD Temsilciler Meclisi'nde, Demokratlar azil soruşturması kapsamında Başkan Trump'a, görevi kötüye kullanmak ve kongreyi engelleme suçlamalarını yöneltti.
Eylül ayında basına sızan ve 25 Temmuz'da yaptıkları telefon görüşmesinde Donald Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e, rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediğini iddia eden muhbir raporu, azil soruşturmasının başlangıcını oluşturdu.
Temsilciler Meclisi, 31 Ekim'de azil soruşturmasının usullerini oylamış ve kamuya açık oturumların yapılmasını kararlaştırmıştı. Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesindeki kamuya açık oturumlar ise 13-21 Kasım'da yapılmıştı. İstihbarat Komitesi, Trump'ın suçlandığı 300 sayfalık raporunu kamuoyuna açıklamış ve söz konusu raporu Adalet Komitesine göndermişti.
ABD yasaları gereği, ilgili komitelerin hazırlayacağı soruşturma raporu sonucunda azil başvurusu Adalet Komitesinde kabul edilirse, Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda oylamaya sunulacak.
Dava taslağı, Temsilciler Meclisi üyelerinin salt çoğunluğunun kabul oyunu alması durumunda bu sefer de Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato'ya gidecek ve ABD Başkanı Trump'ın yargı süreci başlayacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalci rejimin Yemen'deki hava saldırılarında en az 31 medya çalışanının şehit olduğu bildirildi.
Venezuela ile yaşanan gerginliğin ortasında ABD, Porto Riko'ya 5 adet F-35 savaş uçağı konuşlandırdı.
Ukrayna ordusu, Ukrayna insansız hava araçlarının (İHA) Rusya'nın en büyük petrol rafinerilerinden birini vurarak patlamalara ve yangına neden olduğunu duyurdu.
Sudan'da Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), ülkenin güneyindeki Beyaz Nil eyaletinde, bir elektrik santrali, yakıt depoları ve bir havaalanına insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenledi.