Türkiye’ye F-35 teslimini engelleyen tasarı

ABD Senatosuna, Türkiye'ye F-35 uçaklarının gönderilmemesine ilişkin yasa tasarısı sunuldu.
ABD’li senatörler, Trump yönetimi, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemini almayacağını doğrulayana kadar Ankara’ya F-35 savaş uçaklarının teslimatını yasaklayan tasarı sundu.
2'si Cumhuriyetçi, 2'si Demokrat olan 4 senatör, NATO üyesi olan Türkiye'nin hem S-400 hem de F-35 alamayacağını savundu.
Cumhuriyetçi Senatör James Lankford "NATO ve ABD'nin çıkarlarına her fırsatta zarar veren otoriter bir lidere sahip olan Türkiye'nin Rusya ile yakın bir savunma işbirliğini amaçlaması endişe verici." dedi.
Türkiye trilyon dolarlık F-35 programında üretim ortaklarından biri.
ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Türkiye’yi F-35 programında istiyoruz ama Patriot alması lazım.” demişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre ve Almanya, Avrupa Gökyüzü Kalkanı (European Sky Shield) kapsamında hava savunma sistemlerini ortaklaşa satın alma konusunda anlaşmaya vardı.
Japonya'nın güneybatısında Kagoşima eyaletindeki Şinmoe Yanardağı'nda patlama meydana geldi.
Çin'e ait sahil güvenlik gemilerinin, Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı Senkaku Takımadaları etrafında Japon ulusal kara sularını ihlal ettiği belirtildi.
Tayland'da eski Kamboçya başbakanıyla gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktıktan sonra görevden alınan Başbakan Paetongtarn Şinavatra'nın yerine yardımcısı ve Savunma Bakanı Phumtham Wechayachai getirildi.