Yemen'deki Ensarullah, Suudi'deki müzakerelerini tamamladı
Ensarullah heyetinin, Yemen'deki durumun çözümüne yönelik Suudi Arabistan'da gerçekleştirdiği müzakerelerini tamamladığı belirtildi.
Ensarullah'tan bir heyet, Suudi Arabistan temsilcileriyle Yemen'deki çatışmanın çözümüne yönelik beş günlük müzakere turunu tamamlayarak Riyad'dan ayrıldı.
Al-Masirah TV kanalının haberine göre müzakerelere katılan hareketin üyeleri, Ensarullah yetkilileri ile Suudi yetkililer arasında aracı görevi gören Umman'dan bir heyet eşliğinde Sana'ya geldi.
Reuters kaynaklarına göre taraflar, yabancı güçlerin Yemen'den çekilmesi ve Ensarullah tarafından kontrol edilen bölgede yaşayan halkın durumuna ilişkin konularda "belirli ilerleme" kaydetti.
Öte yandan yakın bir zamanda Ensarullah temsilcileri ile Suudi yetkililerin ek istişareler için başka bir toplantı düzenleyeceği belirtildi.
Ensarullah heyeti, Yemen'de kapsamlı bir siyasi çözüm olasılığını görüşmek üzere geçtiğimiz perşembe günü Riyad'a geldi. Heyete hareketin resmi temsilcisi Muhammed Abdel Salam başkanlık etti. Müzakerelerin, mahkumların serbest bırakılması ve Sana havaalanının restorasyonu da dahil olmak üzere birçok insani konuyu içerdiği kaydedildi.
Yemen'de Suudi destekli rejim güçleri ile Ensarullah hareketi arasındaki çatışma Ağustos 2014'ten bu yana devam ediyor. Mart 2015'te Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun ülkeye saldırmasıyla çatışmalar zirveye ulaştı.
Nisan 2022'nin başında çatışmanın tarafları ateşkes üzerinde anlaşmaya vardı ancak ateşkes aynı yılın 2 Ekim'inde sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletindeki bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 11 kişi hayatını kaybederken, 5 kişinin tedavisi sürüyor.
İşgal rejimine ait savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye bölgesini bombaladığı bildirildi.
İran, ABD’nin ülkenin güneyine düzenlediği saldırıların ardından bölgedeki ABD üslerine füze ve İHA’larla misilleme başlattığını duyurdu.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Japonya'nın barış ilkelerine uymasını talep ederek, Tokyo'nun, ülkesini yeniden askerileştirme yönündeki adımlarının endişe verici olduğunu belirtti.