Yeni Zelanda’da deprem
Yeni Zelanda'da, merkez üssü Gisborne kentinin 20 km güneyi olan 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Denizin 29 km derinliğinde meydana gelen depremin ardından yapılan açıklamada, tsunami riskinin bulunmadığı duyuruldu.
Gisborne bölgesinde hissedilen depremde, herhangi bir hasar bildirimi yapılmadığı açıklandı.
Depremin, 5 kişinin ölümüne, 8 kişinin kaybolmasına ve 31 kişinin de yaralanmasına neden olan Beyaz Ada'daki yanardağ patlamasıyla bağlantısının bulunmadığı açıklandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İngiliz havayolları, son iki haftadan kısa bir süre içinde yaşanan ikinci teknik arıza nedeniyle uçuşların aksamasının ardından ülkenin hava trafik kontrol sağlayıcısını eleştirdi.
Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), Hürmüz Boğazı'ndan geçen bir tankere bilinmeyen bir cismin isabet etmesi sonucu iki mürettebat üyesinin hafif yaralandığını bildirdi.
Hükümetin yakıt özel tüketim vergisi indirim mekanizmasına rağmen Portekiz'de yakıt fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Hüseyin Muhibbi, "Yeni bir işgal gerçekleşirse, savunmamızda ve karşı saldırımızda kesinlikle önemli değişiklikler olacaktır. Bu değişiklikler savaşın coğrafyasında bir değişikliktir; savaşın coğrafyasını kesinlikle değiştireceğiz." Dedi.