Zelenskiy: Rusya, bu gece Ukrayna'ya 100'den fazla İHA ile saldırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'nın farklı şehirlerine 100'den fazla insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırılarda bir kişi öldü, 46 kişi yaralandı.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın bu gece boyunca ülkesine yönelik yoğun İHA saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı. Telegram hesabından yaptığı açıklamada Zelenskiy, saldırıların özellikle Dnipro, Harkiv ve Dobropillya şehirlerinde etkili olduğunu belirtti.
Saldırılarda okul gibi sivil altyapıların da hedef alındığını ifade eden Zelenskiy, bir kişinin öldüğünü, 2’si çocuk olmak üzere 46 kişinin yaralandığını bildirdi. Rusya’nın bu saldırılarda 100’den fazla insansız hava aracı kullandığını vurgulayan Zelenskiy, Batılı ülkelere Moskova üzerindeki baskıyı artırma çağrısını yineledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de on binlerce sivilin katledilmesinden sorumlu iki isim Beyaz Saray'da buluştu. Netenyahu, ABD Başkanı Trump'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi. Adaylık gerekçesi ise "Orta Doğu'ya barış (!) getirmek" olarak açıklandı.
Siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu "Filistinliler kalmak isterse kalabilirler ama ayrılmak isterlerse gidebilmeliler. ABD ile birlikte bu konuda çok yakın çalışıyoruz. Bazı ülkeleri ikna etmeye yakınız." dedi.
ABD Başkanı Trump, İran'ın müzakereye hazır olduğunu belirterek "Umarım onlara saldırmak zorunda kalmayız" dedi. Trump, İran halkının yeniden ayağa kalkmasını istediğini ve doğru zamanda yaptırımları kaldırmayı hedeflediğini de öne sürdü.
Kenya'da, 1990'daki "Saba Saba" gösterilerinin 35. yıl dönümünde düzenlenen protestolarda 10 kişi öldü, 29 kişi yaralandı.