Hafızlık eğitimini tamamlayan 22 öğrenciye belgeleri verildi
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 4'ü erkek, 18'i kız olmak üzere, toplam 22 öğrenciye hafızlık belgeleri verildi.
Tepret Camii'nde düzenlenen hafızlık belgesi takdim töreninde konuşan ilçe müftüsü Mahmut Kaya, hafızlığın faziletine dikkat çekerek, her dönem mezun veren iki Kur'an kursuna ilaveten yoğun talep üzerine en kısa zamanda üçüncü kursu da faaliyete alacaklarını belirtti.
Hafızları tebrik eden Kaya, "Önümüzdeki süreçte hem kurslarımızın hem de mezunlarımızın devamı artarak gelecektir inşallah. Biz sizlerin yetişmesi için her türlü maddi ve manevi desteği vermeye çalışıyoruz. Anne ve babalarınıza, emeği geçen hocalarımıza, güzide Kur'an kurslarımıza destek veren değerli Viranşehir halkımıza teşekkür ediyoruz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Üniversitelerin boş kontenjanları için 17 Eylül'de başlayan YKS ek yerleştirme tercihleri bugün saat 23.59'da tamamlanacak. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM üzerinden gerçekleştirebilecek.
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, şehirde eğitim yılının sıcaklıkların etkisi altında başladığına dikkat çekerek okulların iklimlendirme ve havalandırma ihtiyaçlarının merkezi bir planlamayla giderilmesi gerektiğini belirtti.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenen "Gazze İçin Bilim Kafe Buluşmaları" kapsamında, "Yarım Kalan Dersler, Yıkılmayan Umutlar: Gazze” başlıklı program gerçekleştirildi.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerin geleceğine ilişkin yaptığı açıklamada, bazı yıllarda ara tatillerin kaldırılabileceğini söyledi.