Kahramanmaraş'ta eğitime kar engeli
Kahramanmaraş'ın Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
Kahramanmaraş'ın Nurhak ve Ekinözü kaymakamlıklarından yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle okulların tamamında 6 Aralık Cuma günü eğitime ara verildiği duyuruldu.
Açıklamalarda ayrıca hamile ve engelli memurların da idari izinli sayılacağı kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğüne, istihdamın desteklenmesi ve eğitim kurumlarının personel ihtiyacının karşılanması amacıyla 500 kişilik İstihdam Uygulama Programı (İUP) kontenjanı tahsis edildi.
Medeniyet Okumaları Projesi 2025-2026 Dönemi Açılış Merasimi'nde konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, imam hatip okullarını kast ederek, " Biz hem dini eğitimi hem de pozitif bilimleri aynı anda verebilen bir model üretmişiz. Bunu uluslararası bir marka haline getirmek zorundayız." dedi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2025/11 Farsça/İngilizce) yarın yapılacak.
2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi kapsamında, Batman'da Borsa İstanbul Belde İlkokulu anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.