Malatya'da "İnsan ilişkilerinde empatinin önemi" anlatıldı

Malatya'da, kadınları bilinçlendirmeye yönelik, "Empati ve İnsan İlişkileri" konulu bir konferans düzenlendi.
Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Kadın Meclisi üyeleri ve konferanslarını sunmak üzere Aile Eğitim Uzmanı Ferat Dalaman katıldı.
Aile Eğitim Uzmanı Ferat Dalaman, en derin ve etkili iletişim şeklinin empatik iletişim olduğunu söyleyerek, bu iletişim modelinin birbirini seven, birbirinin ne hissettiğini hemen anlayan iki kişinin yaşadığı iletişim tarzı olduğunu vurguladı.
Dalaman, etkili iletişim için uygun dil seçmenin, açık ve doğru mesaj vermenin, beden diline dikkat etmenin, dinlemeyi öğrenmenin ve empati kurmanın önemli olduğunu söyledi.
Empatiye neden ihtiyacın olduğuna da değinen Dalaman, "Aslında insan yaratılışı gereği merhamet, yardımseverlik, hoşgörü, diğer insanları düşünme, sevgi gibi pozitif özelliklere yatkındır. Bu nedenle zayıflayan veya silikleşen bu özellikleri bulup çıkarmak hayati öneme sahiptir." dedi.
Empati ile sempati arasındaki farka da değinen Dalaman, "Karşımızdaki kişinin rolüne girerek empati kurduğumuzda, o kişinin rolünde kısa bir süre kalmalı, daha sonra da bu rolden çıkarak kendi rolümüze geçebilmeliyiz. Aksi halde empati kurmuş sayılmayız. Karşımızdaki ile özdeşim kurmak, ona benzemek 'sempati kurmak' anlamına gelir ki, empatiden farklı şeydir." dedi.
İletişimi zorlaştıran davranışların; ön yargılı davranmak, insanları başkalarıyla kıyaslamak, konuşurken başka bir şeyle uğraşmak, emir vererek konuşmak, tehdit etmek, suçlayıcı sözler söylemek, insanların fikirlerini önemsememek, anlamadan eleştirmek, uzun nutuklar çekmek, sürekli "Sen dili" ile konuşmak, öğüt vererek konuşmak olduğunu söyleyen Dalaman, iletişimde en önemli hususun, "Etkili iletişim yöntemlerini bilmek" olduğunu söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da hayata geçirilen Türkiye'nin ilk ve tek "Sürücü Akademisi", acemi sürücüler ve sürücü adaylarına hizmet vermeye başladı.
Okudukları imam hatip okullarında hafızlık yapan öğrenciler, hocaların desteğiyle hem hafızlık belgelerini alıp hem de LGS'de 500 tam puan alarak şampiyon oldular.
Liselere Giriş Sınavı'nda 500 tam puan alarak birinciliği paylaşan 63 imam hatiplinin bir araya geldiği "Tercihim Geleceğim" programında konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, ağustos ayı sonunda tüm şampiyonların umreye götürüleceğinin müjdesini verdi.
Batman İl Sağlık Müdürlüğü, davranışsal bağımlılıklarla mücadele kapsamında toplumun farklı kesimlerine yönelik bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.