Son 3 ayda 2’si öğrenci 3 kişinin trafik kazası sonucunda hayatını kaybettiği Gaziantep-Adıyaman karayolunun karşısındaki Çakmaktepe Anadolu Lisesi öğrencileri, karşıdan karşıya geçerken trafik kazalarıyla burun buruna geliyor.
Şehitkamil ilçesinin yeni mahallelerinden olan Alpaslan Mahallesi’ndeki Çakmaktepe Anadolu Lisesi öğrencileri, her gün binlerce aracın geçtiği ve ölümle sonuçlanan trafik kazalarının meydana geldiği Gaziantep-Adıyaman karayolunun karşısındaki okullarına gidip gelirken canlarını adeta tehlikeye atıyorlar.
Çakmaktepe Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, okullarının bulunduğu mahalleden ikamet ettikleri mahallelere gitmek için karayolunun üzerindeki otobüs duraklarına gitmek için araçların arasında geçerek karşıya geçiyorlar.
Alpaslan Mahallesi’nin karşısındaki Fıstıklı Mahallesi’nde ikamet eden öğrenciler okullarına gitmek için her gün aynı yolu kullanıyor.
Öğrenciler okula çift gidiş gelişli olan ve trafiğin yoğun olduğu yoldan karşıdan karşıya geçerken çoğu zaman büyük trafik kazası tehlikesi atlatıyor. Aktif karayolu olduğundan dolayı sürücüler öğrencilere yol vermezken son bir hafta içerisinde Çakmaktepe Anadolu Lisesi’nin 2 öğrencisi trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.
Bir hafta içinde iki arkadaşlarının otomobilin çarpması sonucunda hayatını kaybettiği karayolundan geçerek okula gitmek zorunda olan öğrenciler, bölgeye acilen üst geçit yapılmasını istiyor.
“Ölüm yolu” haline karayoluna üstgeçit yapılması için defalarca yetkililerle görüştükleri halde bir türlü sonuç alamamaktan yakınan öğrencilerin velileri ise “Daha kaç öğrencinin ölmesi bekleniyor?” diye soruyor.
Üst geçit yolu olmayan karayolunda son 3 ayda 2’si öğrenci 3 kişinin trafik kazası sonucunda hayatını kaybettiğini belirten öğrenciler ve veliler, başka ölümlerin yaşanmaması için karayoluna en kısa zamanda üstgeçit yapılmasını istediler.
Okula giderken ve eve dönerken karşıdan karşıya çocukları ile araçların arasından koşarak geçmeye çalıştıklarını belirten öğrenci velileri, çocuklarını okula götürürken canlarını tehlikeye atmak zorunda olduklarını ve defalarca bu durumu okul yönetimine ve yetkililere bildirmelerine rağmen bir çözüm bulunmadığını dile getirdiler.
“Başka arkadaşımızın bu yolda ölmesini istemiyoruz”
Söz konusu yola bir an önce üstgeçit yapılmasını isteyen öğrencilerden Ayşe Nur Halhalli, “Trafik kazasında ölen arkadaşımın yerinde ben de olabilirdim. Bu yola bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bir an önce bu yola üst geçit yapılmasını istiyoruz. Başka arkadaşımızın bu yolda ölmesini istemiyoruz. Yetkililer bu konuda üzerlerine düşeni bir an önce yapsınlar.” dedi.
“Trafik kazasında ölen arkadaşımın yerine bende olabilirdim”
Yetkililerin bu duruma artık bir çözüm bulmasını ve öğrencilerin sesine kulak vermesini istediğini ifade eden Yılmaz Duru, “Biz bu yola üstgeçit yapılmasını istiyoruz. Üst geçit yapılması için bir kişinin daha mı ölmesi lazım? Trafik kazasında ölen arkadaşımın yerine bende olabilirdim. Başka bir arkadaşım da olabilirdi. Lütfen bu yola acilen bir üst geçit yapılmasını istiyoruz. Çünkü okula gitmek için karşıdan karşıya geçerken zorlanıyoruz, geçerken araçlar her an bize de çarpabilir.” ifadelerini kullandı.
“Üst geçit için bir öğrencinin daha mı ölmesi lazım?
Okul yolunda üst geçit olmadığından dolayı bir hafta içerisinde 2 arkadaşlarının trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini belirten Yusuf Uçaroğlu ise, “Bir kişinin daha mı ölmesi lazım? Bu yoldan gelip geçerken çok zorlanıyoruz. Her sabah derslerimize geç kalıyoruz. Şimdiye kadar 2 arkadaşımız trafik kazasından dolayı öldü. Hem biz hem ailemiz çok korkuyoruz. Ailelerimiz her sabah okula gönderirken bize sıkı sıkı uyarılarda bulunuyorlar. Bu soruna artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Yolun karşısına geçerken sürücüler bize yol vermiyorlar, dakikalarca bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
“Sadece bir üst geçit istiyoruz”
Karayoluna acilen üst geçit istediklerini belirten mahalle sakinlerinden Ramazan Kısa, “Çok sıkıntılar yaşıyoruz. CİMER, emniyet müdürü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e ve birçok yere başvurduk. Binlerce öğrenci bu yoldan gelip gidiyor. Öğrenciler 4 şeritli yolu kullanıyorlar. Öğrenciler karşıya geçerken araçlar durmak zorunda kalıyorlar. Bu konuda yetkililerin ne yapması gerekiyorsa yapmaları lazım. Artık çileden çıktık, geçen hafta bir can vermişken bugün tekrar bir can daha verdik. Nereye kadar can vereceğiz? Yeter artık’ diyoruz. Ne yapılacaksa yapılsın.” çağrısında bulundu.
“Daha kaç anne ve babanın canı yanacak?”
Başka kimsenin bu yolda ölmesini istemediklerini belirten Sibel İnce, “Biz çocuklarımız için üst geçit istiyoruz. 4 senedir bu mahallede oturuyoruz, her zaman karşıya gidip gelmekte çok zorlanıyoruz ve geçen hafta ve bugün 17 yaşındaki iki genç kızımızı kaybettik. Acaba daha kaç anne ve babanın canı yanacak? Yetkililerden yardım istiyoruz, artık bu soruna bir el atsınlar. Biz trafik ışıkları istemiyoruz, üst geçit istiyoruz Yeter artık, herkesin burada canı yanıyor.” diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Resmî Gazete'de yayımlanan ilanlara göre, 10 üniversiteye toplam 438 akademisyen alımı yapılacak.
Batman Üniversitesi ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen akademisyen-öğrenci buluşmalarının 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı birinci dönem değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Millî Eğitim Bakanlığınca, adalet sistemi içindeki çocuklara yönelik sunulan hizmetlerin etkili ve duyarlı bir şekilde gerçekleşmesini, çocuğun üstün yararı ilkesinin öncelikli olarak benimsenmesini sağlamak amacıyla "Adalet Sistemi İçindeki Çocuklara Yaklaşım Kılavuzu" hazırlandı.
Resmî Gazete'de yayımlanan ilanlara göre, altı üniversiteye toplam 105 akademisyen alımı yapılacak.