Siirt'te geliştirilen sistemle 60 bin öğrenciye ödev ulaştırıldı

Öğrencilerin kaynak sıkıntısı çekmemesi için gerekli çalışmaların devam edeceğini ifade eden Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, bütün öğrencilerin ulaşabileceği bir ödev sisteminin hayata geçirildiğini kaydetti.
Edip, gönüllü öğretmenler tarafından hazırlanan ödevlerin, Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi web sitesi, sosyal platformlarından ve EBA TV sistemi üzerinden kısa sürede birinci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm kademedeki öğrencilere ulaşımın sağlandığını söyledi.
Öğrenciler için bir ödev sistemi geliştirdiklerini belirten Edip, "Covid-19 salgını nedeniyle bir süredir öğrencilerimiz okullarından uzak kalmış ve bu süreçte bakanlığımız tarafından EBA aracılığıyla uzaktan eğitime geçilmişti. Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, EBA’ya destek amaçlı ve bütün öğrencilerimizin ulaşabileceği bir ödev sistemi geliştirdik. Yapılan koordinasyonla kısa sürede ödevleri 60 binin üstünde öğrencimize ulaştırmış olduk. Uzaktan eğitim süreci boyunca öğrencilerimizin kaynak sıkıntısı çekmemesi için gerekli çalışmalarımız devam edecektir.”(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Yolboyu Pirinçlik Mahallesi’nde iptal edilen okul servisleri nedeniyle yüzlerce öğrenci her gün kilometrelerce yolu yürümek zorunda kalıyor. Veliler, çocuklarının yorgun düştüğünü ve trafik tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, servislerin yeniden başlatılmasını istedi.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı İl İzleme ve Değerlendirme Komisyonu, Türkiye Yüzyılı Maarif Programı’nın pilot uygulamalarına ilişkin değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.
Umut Kervanı Kocaeli Derneği, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.
Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğü, bazı okullarda ek kaynak kitap aldırılması yönünde ısrar olması hâlinde velilerin başvurmaları durumunda inceleme başlatılacağını duyurdu.