Siyer Sınavı heyecanı İstanbul’da başladı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Siyer Sınavı İstanbul’da başladı.
Türkiye geneleninde 4 farklı kategoride yapılan "O'nu Oku O'nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı" sınav saat İstanbul’da 30 farklı merkezde 15 bin kişinin katılımıyla saat 11.00 itibarıyla başladı.
Sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerinde hazır bulunan katılımcılar, sınav saatini heyecan içerisinde bekledi. Katılımcılardan bazıları sınava dakikalar kalmasına rağmen sınavda mesul olacakları kitapları gözden geçirerek elde ettikleri bilgileri tazeledi.
Sınavda ayrıca 1’inci ve 2’inci kategoride sorular 4 şıklı olup 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecek.
3’üncü ve 4’üncü kategoride ise sorular 5 şıklı olup 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecek. Soru ve çözümleri saat 16:00’dan itibaren açıklanacak. (Nizamettin Aşkın, Zeyd Varol- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe süreçlerini dijital platformlarla hızlandırıyor, yapay zekâ destekli projelerle kamu kaynaklarını daha verimli ve veriye dayalı şekilde yönetiyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımını hedefliyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2025 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarına başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.
Bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak ve toplumsal bilinç düzeyini artırmak amacıyla hazırlanan "Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı. Bülten bağımlılığın bireyler üzerindeki etkilerini, önleyici müdahale programlarına ilişkin bilgileri ve toplumsal yansımalarını içeriyor.
Siirt'te yaz Kur'an kursunun açılış programında konuşan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, çocukluk yıllarında Kur’an kursuna gitmiş biri olarak, Kur’an-ı Kerim’in ve dini bilginin hayatına olan etkilerini dile getirdi.