Umut Kervanı Adana'dan ihtiyaç sahibi yüzlerce öğrenciye kırtasiye desteği
Umut Kervanı Adana Derneği, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde hayırseverlerin desteğiyle yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca öğrenciye okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri dağıttı.
Umut Kervanı Adana Derneğince, hayırseverlerin desteğiyle yetim ve ihtiyaç sahibi yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.
Dernek, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda, ayni ve nakdi yardımlarının yanı sıra öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmak amacıyla kırtasiye kampanyası düzenledi.
Derneğe kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelerle iletişime geçen yetkililer, öğrencilerin eğitim seviyelerine göre yardım paketleri hazırladı.
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için hazırlanan paketlerde okul çantası ve beslenme çantasının yanı sıra kalem, silgi, açacak, farklı türlerde defter ve çeşitli etkinlik malzemeleri yer aldı.
Hazırlanan kırtasiye setleri, dernek binasına davet edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edildi.
Umut Kervanı Adana Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2026-2027 eğitim öğretim yılının öğrenciler, veliler ve ülke için hayırlı olmasını diledi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da kırtasiye yardımlarını sürdürdüklerini belirten Dizlek, şunları kaydetti:
"Öğrencilerimizin kendi akranları karşısında mahcup olmaması ve eğitim araç gereçlerinin eksik kalmaması için büyük bir gayret sarf ettik. Hayırseverlerimize çağrıda bulunduk. Allah razı olsun, bağışçılarımız da çağrımıza kulak verdiler. Onlarca öğrencimizin eğitim öğretim yılıyla ilgili ihtiyaçlarını karşıladık ve bugün kendilerine teslim ettik."
Dizlek, çocukların yardımları alırken büyük mutluluk yaşadığını ifade ederek, "Bu mutluluğa vesile olan, çocuklarımızın eğitim hayatına katkı sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Rabb'im hayırlarını kabul etsin, sağlık, sıhhat ve afiyet versin, kazançlarına bereket katsın." dedi.
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2026 yılı ikinci isteğe bağlı yer değiştirme kapsamında öğretmenlerin tercihlerini 23-24 Eylül'de yapacağını, atama işlemlerinin ise 25 Eylül'de gerçekleştirileceğini bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2026-2027 eğitim öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin üçüncü yılında "yetkin ve erdemli insan" anlayışını merkeze aldıklarını belirtti.
Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, il genelinde 713 okulda 171 bin 306 öğrencinin ve 9 bin 672 öğretmenin ders başı yapacağını belirtti.