"Arpa ve buğdayda gübre desteğini yüzde 100 artırıyoruz"
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, "Buğday ve arpaya, kuru hububata özel olarak gübre desteğini yüzde 100 artırıyor ve 4 liradan 8 liraya çıkarıyoruz." dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Marmara Bölge Toplantısı'na katılarak açıklamalarda bulundu.
Önümüzdeki günlerde Tarım'da Milli Birlik Projesi'nin tanıtımını yapacaklarını belirten Pakdemirli, söz konusun projenin özünde tarımsal hasılayı arttırmak ve kendi kendine yetebilen bir ülke haline gelme çabası olduğunu belirterek, projeyle tarımsal milli hasılanın yüzde 35-50 arasında artmasını hedeflediklerini ifade etti.
Pakdemirli, "Tarım arazilerini, çiftçilerimize kiraya verme sürecini başlattık. Çiftçimiz isterse, 10 yıl sonra bu arazisini satın alabilecek. Bu uygulama kapsamında, toplam 218 bin çiftçimize, yaklaşık 125 milyon lira destek veriyoruz." dedi.
Bakanlık olarak yaptıkları gübre desteğine değinen Pakdemirli, "Gübre fiyatında yüzde 15 indirim yaptık. Arpa ve buğday desteklerini 5 kuruştan 10 kuruşa çıkardık. Buğday ve arpaya, kuru hububata özel olarak gübre desteğini yüzde 100 artırıyor ve 4 liradan 8 liraya çıkarıyoruz. Buğday ve arpada bugünden itibaren yeni sezon itibarıyla yeni hasatta dünya fiyatlarıyla satın alacağız. Bunun anlamlı, çiftçi elindeki ürünü en iyi şartlarda değerlendirecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAKSİAD Genel Başkan Yardımcısı Maruf İçke, 28 bin 75 TL’lik asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını belirterek, “Milletimizin geçim sıkıntısını hafifletecek, işverenimizin üretim azmini kırmayacak ve ekonomik dengeleri bozmayacak rasyonel çözümlerin hayata geçirilmesi en büyük beklentimizdir.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yılın ilk 11 ayında 44,2 milyon yolcuya hizmet vererek 2024 yılının tamamında kırılan 41,4 milyon yolculuk rekoru geride bıraktığını söyledi. Uraloğlu, “Yılın ilk 11 ayında yolcu sayısı, ikinci pistin henüz hizmete alınmadığı 2023’ün aynı dönemine kıyasla yüzde 31 arttı” dedi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam rezervleri, 19 Aralık haftasında bir önceki haftaya kıyasla 1 milyar 507 milyon dolar artış göstererek 192 milyar 312 milyon dolara yükseldi.
Esnaf, sanatkârlar ve perakende sektörü temsilcileri, zincir marketlerin pazar günü kapalı olması konusunda ortak irade ortaya koydu.