Et fiyatlarındaki dalgalanmaya karşı önlem
Piyasada oluşan fiyat dalgalanmalarını önlemek ve kamu yararı kapsamında 2019 yılı için et piyasasını düzenlemek amacıyla hazırlanan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
"Et piyasasının düzenlenmesine ilişkin karar" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2019 itibariyle yürürlüğe girdi.
Et ve Süt Kurumu'na (ESK), fiyat dalgalanmalarını önlemek amacıyla et alım satımında oluşacak fark için en fazla 150 milyon TL olacak şekilde destekleme ödemesi yapılacak.
Karar, hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, besiciyi korumak, piyasada oluşan fiyat dalgalanmalarını önlemek ve kamu yararı kapsamında 2019 yılı için et piyasasını düzenlemek amacıyla hazırlandı.
Karar'a göre, ihtiyaç duyulması halinde, ESK'nın et fiyatlarındaki dengenin üretici ve tüketici aleyhine bozulmasını önlemek amacıyla yapmış olduğu alım satımları neticesinde oluşacak fark, 2019 yılı tarımsal destekleme bütçesinden ödenecek.
Bu Karar kapsamında yapılacak ödemeler için gerekli olan en fazla 150 milyon TL'lik kaynak, Tarım ve Orman Bakanlığının 2019 yılı tarımsal destekleme bütçesinden sağlanacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜİK’in Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2025 sonuçlarının gelir dağılımındaki eşitsizliğin azaldığını gösterdiğini belirterek, düşük gelir gruplarının toplam gelirden aldığı payın arttığını söyledi.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2025 sonuçlarına göre, Türkiye’de ortalama yıllık gelir 332 bin lirayı aşarken, en düşük gelir Van, Muş, Bitlis ve Hakkari’yi kapsayan TRB2 bölgesinde kaydedildi.
Asgari ücret artışının ardından gıda ürünlerine zam yapıldığı yönündeki iddialara yanıt veren Batman Gıda Toptancılar Derneği Başkanı Süleyman Emek, özellikle temel gıda maddelerinde son altı aydır fiyat artışı yaşanmadığını belirterek, piyasanın şu an için stabil seyrettiğini söyledi.
Batman Havalimanı, ocak–kasım döneminde 4 bin 46 uçuşla 672 bin 678 yolcu taşıyarak 2018 rekorunu geçti. Aynı dönemde kargo taşımacılığı da 6 bin 982 tona ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.