“Kayıt dışı çalışan yerleri tespit edeceğiz”

Gaziantep Valisi Davut Gül, yerli ve yabancı kayıt dışı çalışan tüm iş yerlerini tespit edeceklerini ve gerekli yasal sürecin uygulanacağını söyledi.
Gaziantep Valiliği tarafından “Göçmen Esnafların Denetlenmesini Planlama” toplantısı gerçekleştirildi. Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Vali Gül, kayıt dışı çalışan yerlerin tespit edilerek, gerekli yasal sürecin uygulanacağını belirtti.
Toplantıya Vali Gül’ün yanı sıra İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, belediyeler, kamu kurum kuruluş temsilcileri ile esnaf, sanayi ve ticaret odalarının temsilcileri katıldı.
Esnaf, Sanayi ve Ticaret Odalarına kayıtlı işyerlerinin ziyaret edilerek vergi, SGK, maliye, çalışan olmak üzere her şeyin kayıt altına alınacağını dile getiren Vali Gül, yasal süreçleri yerine getirmeleri için bir ekip oluşturularak yol gösterilmesi talimatını verdi.
“Sigortasız işçi çalıştırılmasına müsaade etmeyeceğiz”
Yerli ve yabancı kayıt dışı çalışan tüm iş yerlerini tespit edeceklerini belirten Vali Gül, “Belirli bir süre vereceğiz. Bu süre zarfında yasal işlemlerini gerçekleştirmeyen iş yerlerini kapatacağız. Aynı şekilde sigortasız işçi çalıştırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Amacımız vatandaşımıza zorluk çıkarmak değil uyulması gereken kurallara herkesin riayet etmesini sağlamaktır.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da kuzu eti mevsimsel olarak zamlanırken, dana etindeki sürekli artış tepkilere yol açıyor. Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, özellikle dana etindeki zamların keyfi olduğunu belirterek çözüm için besicilik OSB kurulması çağrısı yaptı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel ekonomideki risklere rağmen Türkiye’nin dezenflasyon programının başarılı ilerlediğini belirterek, yıl sonunda enflasyonun yüzde 30’un altına ineceğini söyledi.
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 68,10 dolardan işlem görüyor.
ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimi kararı ve Başkan Jerome Powell’ın mesajları öncesi küresel piyasalarda karışık seyir sürüyor.