İşgal çetesinin Gazze'ye saldırılarında 17 Filistinli şehid oldu

İşgal çetesinin Gazze Şeridi'ne sabah saatlerinde düzenlediği yoğun saldırılarda, aralarında çocukların da bulunduğu 17 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgal çetesi, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine sabah saatlerinde hava ve topçu saldırıları düzenledi. Saldırılarda ikisi çocuk olmak üzere 17 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Gazze kentinin doğusundaki Şaaf Mahallesi'nde bir evin topçu atışıyla hedef alınması sonucu 3 kişi, Tuffah Mahallesi’nde Hasuna ailesine ait bir eve düzenlenen hava saldırısında ise 10 Filistinli şehid oldu, 13 kişi yaralandı.
Cibaliya Nezle bölgesinde bir eve yönelik saldırıda 3 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı. Aynı anda işgal çetesi, Gazze kentinin doğusundaki Tuffah, Zeytun, Şucaiyye ve Şaaf mahallelerine topçu atışıyla yoğun saldırılar düzenledi, helikopterlerden de ateş açıldı.
Gazze Şeridi’nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Kampı'nın doğusu ile Bureyc Kampı çevresi de bombalandı.
Öte yandan, daha önce Gazze'nin güneyindeki Han Yunus’un doğusundaki Huzaa beldesinde düzenlenen saldırıda yaralanan bir Filistinli şehid oldu.
Han Yunus’un batısındaki Mevasi açıklarında bir balıkçı teknesini hedef alan işgal askerleri iki kişiyi yaraladı. Ayrıca Fahari beldesinde bir eve hava saldırısı, Menara Mahallesi’ne ise topçu atışı yapıldı.
İşgal çetesi, Güney Gazze’deki Refah kentinde yer alan yerleşim alanlarına yönelik saldırılarını da helikopterlerle sürdürmeye devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da gerçekleştirilen karma pusunun ardından yaptığı açıklamada, işgal ordusuna her gün yeni kayıplar verdirileceğini vurguladı. "Askerlerini cehennemden zor kurtardılar ama bir dahaki sefere esir düşecekler" dedi.
UNICEF, Gazze'de binlerce bebeğin açlık nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu. Kurumun açıklamasına göre, annelerin çoğu ya şehit edildi ya da aşırı açlık nedeniyle bebeklerini emziremiyor.
Gazze'nin merkezindeki Şehitler Aksa Hastanesi, yakıtının birkaç saat içinde tükeneceğini açıkladı. Ana jeneratörün arızalandığı hastanede yüzlerce hastanın hayatı risk altında. Siyonist rejimin yardım girişlerini engellemesi, büyük bir insani felakete yol açıyor.
Siyonist rejim, ABD'nin tam desteği ve uluslararası sessizlik eşliğinde Gazze'deki soykırımını sürdürüyor. Son 24 saatte çadırlar, evler ve okullar hedef alındı, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil şehit oldu.