İşgal çetesinin Gazze'ye saldırılarında 17 Filistinli şehid oldu
İşgal çetesinin Gazze Şeridi'ne sabah saatlerinde düzenlediği yoğun saldırılarda, aralarında çocukların da bulunduğu 17 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgal çetesi, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine sabah saatlerinde hava ve topçu saldırıları düzenledi. Saldırılarda ikisi çocuk olmak üzere 17 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Gazze kentinin doğusundaki Şaaf Mahallesi'nde bir evin topçu atışıyla hedef alınması sonucu 3 kişi, Tuffah Mahallesi’nde Hasuna ailesine ait bir eve düzenlenen hava saldırısında ise 10 Filistinli şehid oldu, 13 kişi yaralandı.
Cibaliya Nezle bölgesinde bir eve yönelik saldırıda 3 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı. Aynı anda işgal çetesi, Gazze kentinin doğusundaki Tuffah, Zeytun, Şucaiyye ve Şaaf mahallelerine topçu atışıyla yoğun saldırılar düzenledi, helikopterlerden de ateş açıldı.
Gazze Şeridi’nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Kampı'nın doğusu ile Bureyc Kampı çevresi de bombalandı.
Öte yandan, daha önce Gazze'nin güneyindeki Han Yunus’un doğusundaki Huzaa beldesinde düzenlenen saldırıda yaralanan bir Filistinli şehid oldu.
Han Yunus’un batısındaki Mevasi açıklarında bir balıkçı teknesini hedef alan işgal askerleri iki kişiyi yaraladı. Ayrıca Fahari beldesinde bir eve hava saldırısı, Menara Mahallesi’ne ise topçu atışı yapıldı.
İşgal çetesi, Güney Gazze’deki Refah kentinde yer alan yerleşim alanlarına yönelik saldırılarını da helikopterlerle sürdürmeye devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejim, uluslararası hukuku hiçe sayarak Batı Şeria'yı adım adım yutmaya devam ediyor. Rejim Bakanı Miri Regev, ABD Başkanı Trump'ın itirazına rağmen işgal altındaki topraklarda "fiili ilhakın sürdüğünü" açıkça itiraf etti.
Siyonist rejim uçakları ve topçuları, Gazze ve Han Yunus'ta yeni saldırılar düzenledi; sivillerin yaşam alanları yeniden risk altında.
İşgalciler, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde ev baskınları ve alıkoymalar gerçekleştirdi. Yahudi çeteler ise Ramallah yakınlarında bir Filistinlinin evini ateşe vererek yıkıcı eylemlerine bir yenisini ekledi.
Siyonist rejim, Gazze Şeridi'nde HAMAS'a ait tünellerin tamamen yıkılması talimatını verdi. Sözde Bakan Katz, "Tüneller olmasa HAMAS da olmaz" diyerek işgalcilerin Gazze'yi kontrol altına alma ve altyapısını çökertme niyetini açıkça ortaya koydu.