Siyonist rejim: 30 bin asker psikolojik danışmanlık aldı
Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, bünyesindeki 30 bin askerin 7 Ekim 2023'ten bu yana psikolojik danışmanlık aldığını açıkladı.
Ordu tarafından yapılan açıklamada, askerlerin yüzde 85'nin psikolojik destek aldıktan sonra savaşa yeniden katıldıkları, psikolojik sorun yaşayan yaklaşık 200 askerin ise ordudan çıkarıldığı belirtildi.
Açıklamada, Gazze'ye saldırıların başından bu yana ülkedeki Tabipler Birliğine bağlı ruh sağlığı servisinin haftanın 7 günü 24 saat boyunca çalıştığı aktarıldı.
Öte yandan Gazze'nin Zeytun Mahallesi'nde görevli 9 işgal askerinin emre itaatsizlik iddiaları nedeniyle birliklerinden uzaklaştırılarak geri gönderildiği belirtildi.
Askerler hakkında soruşturma başlatılacağı açıklandı.
Askerlerin aileleri ise çocuklarının yıprandığını ve psikolojik destek almak için müracaatta bulunduklarını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
The Guardian tarafından hazırlanan ve Venedik Film Festivali’nde gösterilen “NAZA” belgeseli, işgalci rejim sözde ordusunun Gazze’de sivilleri hedef almak için gizli yapay zekâ sistemleri kullandığını ifşa etti.
Batı Şeria'nın Cenin kentinde siyonist işgalcilerin Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını sökmesi, tarım arazilerinin tahrip edilmesi ve bölge halkının toprağıyla bağının koparılmasına yönelik politikayı bir kez daha gözler önüne serdi.
Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da bir eve düzenlenen siyonist saldırı, bir ailenin tamamını hayattan kopardı. 12 yaşındaki Lana ile 8 yaşındaki kardeşi Bana, babaları Mümin Abdurrahman Ahmed ve anneleri Hanin Musa Faris Salih ile birlikte şehit oldu.
Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen onlarca siyonist yerleşimci, işgal polisinin koruması altında Kubbetu's-Sahra'nın karşısında Talmudik ritüeller gerçekleştirdi. Baskın sırasında Müslümanların Aksa'ya girişine de kısıtlamalar getirildi.