Siyonist rejim Gazze'de evsiz insanların sığındığı çadırları bombaladı
Gazze Şeridi'nde ateşkesin ihlal edildiği saldırılar sürerken, işgalcilerin Han Yunus'un doğu ve güney bölgelerine açtığı ateş ve düzenlediği topçu saldırılarında yerinden edilen Filistinlilerin çadırları vuruldu.
İşgalciler, Gazze Şeridi'nde ateşkesi ihlal etmeyi 340'ıncı gününde de sürdürdü. Han Yunus'un doğu ve güney kesimlerine ateş açılırken bölge topçu atışlarıyla da hedef alındı.
Han Yunus'un batısındaki Avusturya Mezarlığı bölgesinde kurulan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırları bombalandı. İşgalciler ayrıca Gazze kentinin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'nin doğu kesimlerine ateş açtı.
Ateşkes ihlalleri sürüyor
İşgalcilerin Gazze Şeridi'nde ateşkes kapsamında belirlenen "sarı hat" içerisinde yıkım ve imha faaliyetlerini sürdürdüğü, hava ve topçu saldırılarıyla yerinden edilenlerin bulunduğu bölgeleri hedef aldığı bildirildi.
Bölgeye yönelik insani yardım ve ticari mal girişindeki kısıtlamalar ile seyahat üzerindeki engellerin de devam ettiği belirtiliyor.
Ateşkes sonrası şehit sayısı 1370'e yükseldi
Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 10 Ekim'de başlayan ateşkesin ardından işgalcilerin saldırılarında şehit edilenlerin sayısı 1370'e, yaralı sayısı ise 4 bin 627'ye yükseldi. Enkaz altından 831 şehidin naaşı çıkarıldı.
7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde şehit edilenlerin toplam sayısı ise 73 bin 684'e, yaralıların sayısı 174 bin 738'e ulaştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde silahlı bir Yahudi'nin 5 Filistinli çocuğu silah zoruyla alıkoyarak ellerini havaya kaldırmaya zorladığı görüntüler ortaya çıktı.
İşgalci Yahudi çeteler Filistinlilere ve evlerine saldırırken, siyonist işgal güçleri Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde baskın ve alıkoymalar gerçekleştirdi.
Filistin Duvar ve Yerleşim Direniş Komisyonu, siyonist rejimin Batı Şeria'daki işgal alanlarını genişletmeye yönelik planlarının hız kazandığını açıkladı. Buna göre 2026'nın başından 13 Eylül'e kadar 100 yeni yerleşim planı hazırlandı ve bu planlar 12 bin 300 yeni yerleşim birimini kapsıyor.