Afrika sıcakları geliyor

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte hafta başından itibaren sıcaklıkların 5-10 derece artması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte hafta başından itibaren sıcaklıklar 5-10 derece artacak.
Bazı illerde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara'da 34, İstanbul'da 31, İzmir'de 35, Şanlıurfa'da 39, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de 38, Denizli, Düzce ve Malatya'da 36, Bursa, Konya, Adana ve Diyarbakır'da 35, Kayseri ve Isparta'da 33 dereceye ulaşması bekleniyor.
Sıcak havayla güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatlerinde başta kronik rahatsızlıkları olanlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere vatandaşların güneş ışığına doğrudan maruz kalmamaları, sıcaktan korunmak için önlem almaları gerekiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamındaki görev süresini 2 yıl uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü’ne yaklaşırken bir "Yeşil Vatan Seferberliği" başlatacaklarını duyurdu.
Konya’da 21 Ekim gecesi Orionid meteor yağmuru gözlemlenecek. Halley Kuyruklu Yıldızı’nın bıraktığı toz ve parçacıkların dünya atmosferine girmesiyle oluşan meteor yağmuru, yeni ay evresinin karanlık ortamıyla birlikte net şekilde izlenecek.
İstanbul Kadıköy'de 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin öldürülmesine ilişkin davada "suça sürüklenen çocuk" halindeki iki sanık, 24'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.