Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında 7 milyon 147 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Bingöl Valiliği, İl Jandarma komutanlığı unsurlarınca Genç ilçesi kırsalında 7 milyon 147 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Valilik açıklamasında, “Bingöl İl Jandarma komutanlığınca uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde; Bingöl ili Genç ilçesi kırsalında, son 15 günde 34 farklı noktada icra edilen narko terör operasyonlarda; 7 milyon 147 bin kök kenevir bitkisi, 105 Kg kubar esrar, 1 Adet AK47 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 Adet 7,65 mm sigSauer marka tabanca,2 Adet su motoru, 29 bin metre su hortumu ele geçirilmiş ve olayla ilgili 19 şüpheli şahıs tespit edilmiş olup, 8 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle ilimiz genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ile mücadeleye aralıksız olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaymakamlar Kurası Töreni'nde yaptığı konuşmada, kaymakam adaylarına hitaben, "Bu iş dikkat ve rikkat ister. Samimiyet ve adanmışlık gerektirir. Bu işi dört duvar arasına hapsolup mesai saatleriyle sınırlı kalarak yerine getiremezsiniz." dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 2025 ‘su yılı’ raporuna göre, Türkiye son yarım asrın en ciddi kuraklık dönemlerinden birini geçiriyor.
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki ilk reaktörün gelecek yıl devreye alınmasının planlandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına ilişkin, "Filistinli kardeşlerimizin istikbali için bu süreci sabırla, basiretle, dirayetle ve suhuletle yönetmeye gayret edeceğiz." dedi.