Bitlis’te bazı köy ve mezralarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Bitlis merkeze bağlı 9 köy ile bağlı mezralarda ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, “Bitlis İli Merkez ilçesi sınırları içerisinde bulunan; Doğruyol (Simek), Keklikdüzü (Maxrebiyan), Bölükyazı (Hivrıs), Kuşlu (Hazo), Çayırbaşı, Çadırlı (Sasunan), Dereağzı (Vanek), Yolcular (Vervan) ve Ilıcak (Germap) köy ve mezraları bölgelerinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının bulunduğu ve barınma amaçlı sığınak/barınak tesis ettikleri bilgisi alınması neticesinde, bahse konu bölgelerde BTÖ mensuplarının yakalanmaları, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince 3 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 02.00’dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.” denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Abyei'deki BM Geçici Güvenlik Gücü'nün (UNISFA) Sudan'ın Kadugli kentindeki lojistik merkezine yönelik saldırıyı kınadı. Saldırıda 6 Bangladeşli barış gücü askeri hayatını kaybetmiş, 8 asker yaralanmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda "Terörsüz Türkiye" süreci, Suriye sahasındaki gelişmeler, 2026 asgari ücreti ve "yasa dışı" bahisle mücadele başlıkları kapsamlı şekilde ele alınacak.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, merkez Simani Mahallesi Muhtarı Tahsin Çeçen’in daveti üzerine, mahallede yıllardır devam eden giriş-çıkış sorununu sahada değerlendirmek üzere incelemelerde bulundu.
2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, hafta sonu da çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.