Bitlis’te hayat durdu, 335 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.
Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle 335 yerleşim yolu ulaşıma kapandı. Kentte hayat durma noktasına geldi.
Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kentte kar yağışı ile ekipler yoğun bir mesai harcıyor.
Gece boyunca etkisini artıran yağış ve etkili olan fırtına nedeniyle araçlar yollarda kaldı. Sabahın erken saatlerinde iş yerlerine gidecek vatandaşlar küreklerle evlerinin yolunu açmaya başladı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü ümit Kurtkan, kar yağışından dolayı kentte 335 yerleşim yerinin ulaşıma kapandığını bildirdi. Kurtkan, ekiplerin kapanan köy yollarının bir an önce açılması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Belediye ve karayolları ekipleri ise, ara ve ana arterlerde kar temizleme tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Yetkiler, vatandaşları oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın da il genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu. Elazığ’da okullar pazartesi gününden itibaren yoğun kar yağışı nedeniyle tatil ediliyor.
Bitlis, Van, Hakkari ve Muş'ta yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle 1707 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde kar temizleme çalışması yapan iş makinesine arkadan çarpan otomobilde bir kişi ağır yaralandı.
Diyarbakır'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası kentin farklı noktalarından tedbirsizlik görüntüleri gelmeye devam ediyor.