Bitlis’te uyuşturucu satıcılığı yapan 10 kişi tutuklandı
Bitlis’in Tatvan ilçesinde "torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında 10 kişi tutuklandı.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde "torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan 16 kişiden 6’sı geçtiğimiz hafta içinde tutuklanmıştı. Emniyetteki işlemleri devam eden 10 kişi daha tutuklandı.
Valilikten yapılan açıklamada, "Bitlis Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimiz Tatvan ilçesinde torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak, Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 19 Şubat 2019 tarihinde yapılan operasyon neticesinde; gözaltına alınan 16 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından 22.02.2019 tarihinde mevcutlu olarak adliyeye sevk edilmiş ve ‘Örgüt Faaliyetleri Kapsamında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’ suçundan 16 şüphelinin tamamı tutuklanmıştır." denildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya’da yerli gazlı içeceklerin satışını yapan Cafer İrkin, boykot edilen ürünlerin yerli alternatifinin bulunduğunu belirterek, bu ürünlerin kalite açısından da boykot edilen ürünlerden daha iyi olduğunu belirtti. İlkin, bazı yerli ürünlerin 80-90 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve hâlâ üretiminin sürdüğünü söyledi.
Okul ve üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala artan trafik yoğunluğuna dikkat çeken sürücü kursu işletmecisi ve uzman sürüş eğitmeni İlhan Taşkın, sürücülerin özellikle yoğun saatlerde trafiğe çıkmamaları, yolculuklarını önceden planlamaları, dinlenerek araç kullanmaları ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında başlangıçta 200 çifte destek sağlanmasının planlandığını, daha sonra bu sayının 300’e çıkarıldığını belirtti.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İzmir’de kırtasiyelerde hareketlilik başladı. Kırtasiyeci esnafı, velilerin öğretmenler tarafından verilen listelere göre alışveriş yaptığını belirtirken, zincir marketlerin oluşturduğu rekabetten dert yandı.