Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan eski KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın açıklamasına tepki
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.
Konuya dair açıklama yapan Oktay, "Kendi bağımsız ve egemen devletini dile getiremeyecek, savunamayacak kadar dış mihraklara bağımlı bir şahsın, Türkiye gündemi ve Türkiye'nin dış politikası hakkında konuşması, tek kelimeyle hadsizlik ve talihsizliktir. Türkiye hakkında konuşmak onun çapını aşar.
20 yıldır girdiği tüm seçimlerde halkının teveccühünü kazanan bir lidere, Cumhurbaşkanımıza dil uzatması da hadsizlikte geldiği son noktanın bir işaretidir." ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürüttüğü kişilikli ve vakurlu dış politikasının sonuçlarını, Doğu Akdeniz dahil her alanda almaktadır. Türkiye'nin sergilediği dik duruşun mesajını, bahsi geçen diplomatlar ve ülkeler almışken, bu şahıs ne yazık ki alamamış. Akıncı'nın, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile bu kadar yakından ilgili olması da aynı kaynaklardan beslendiklerinin açık bir göstergesidir. Türkiye ve KKTC ilişkileri her daim iyi ve güçlü olacak. Bu birlikteliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında resmi plaka bedeli dışında 150 TL ek ücret alındığı iddiasıyla açılan davada, iki sanık hakkında görevi kötüye kullanma suçundan 5 ay hapis cezası verildi.
Konya’da yerli gazlı içeceklerin satışını yapan Cafer İrkin, boykot edilen ürünlerin yerli alternatifinin bulunduğunu belirterek, bu ürünlerin kalite açısından da boykot edilen ürünlerden daha iyi olduğunu belirtti. İlkin, bazı yerli ürünlerin 80-90 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve hâlâ üretiminin sürdüğünü söyledi.
Okul ve üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala artan trafik yoğunluğuna dikkat çeken sürücü kursu işletmecisi ve uzman sürüş eğitmeni İlhan Taşkın, sürücülerin özellikle yoğun saatlerde trafiğe çıkmamaları, yolculuklarını önceden planlamaları, dinlenerek araç kullanmaları ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında başlangıçta 200 çifte destek sağlanmasının planlandığını, daha sonra bu sayının 300’e çıkarıldığını belirtti.