Diyarbakır saldırısıyla ilgili gözaltına alınanların bir kısmı serbest
Bugün Diyarbakır-Bingöl Karayolunda askeri servis aracına düzenlenen saldırıyla ilgili gözaltına alınanların bir kısmı serbest bırakıldı.
Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır-Bingöl Karayolunda askeri servis aracının geçişinde düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili gözaltına alınanların bir kısmı serbest bırakıldı.
Patlamanın yaşandığı noktanın yakınındaki çiftlik, arazi ve petrol istasyonu sahibi ile çalışanları gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların bir kısmının akşam saatlerinde serbest bırakıldığı öğrenildi.
Sabah saatlerinde Diyarbakır-Bingöl Karayolunda asker taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesiyle 7 asker hayatını kaybetmişti. (M. Hüseyin Temel/ Emrah Deniz - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya’da yerli gazlı içeceklerin satışını yapan Cafer İrkin, boykot edilen ürünlerin yerli alternatifinin bulunduğunu belirterek, bu ürünlerin kalite açısından da boykot edilen ürünlerden daha iyi olduğunu belirtti. İlkin, bazı yerli ürünlerin 80-90 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve hâlâ üretiminin sürdüğünü söyledi.
Okul ve üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala artan trafik yoğunluğuna dikkat çeken sürücü kursu işletmecisi ve uzman sürüş eğitmeni İlhan Taşkın, sürücülerin özellikle yoğun saatlerde trafiğe çıkmamaları, yolculuklarını önceden planlamaları, dinlenerek araç kullanmaları ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında başlangıçta 200 çifte destek sağlanmasının planlandığını, daha sonra bu sayının 300’e çıkarıldığını belirtti.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İzmir’de kırtasiyelerde hareketlilik başladı. Kırtasiyeci esnafı, velilerin öğretmenler tarafından verilen listelere göre alışveriş yaptığını belirtirken, zincir marketlerin oluşturduğu rekabetten dert yandı.