Diyarbakır saldırısıyla ilgili gözaltına alınanların bir kısmı serbest

Bugün Diyarbakır-Bingöl Karayolunda askeri servis aracına düzenlenen saldırıyla ilgili gözaltına alınanların bir kısmı serbest bırakıldı.
Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır-Bingöl Karayolunda askeri servis aracının geçişinde düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili gözaltına alınanların bir kısmı serbest bırakıldı.
Patlamanın yaşandığı noktanın yakınındaki çiftlik, arazi ve petrol istasyonu sahibi ile çalışanları gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların bir kısmının akşam saatlerinde serbest bırakıldığı öğrenildi.
Sabah saatlerinde Diyarbakır-Bingöl Karayolunda asker taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesiyle 7 asker hayatını kaybetmişti. (M. Hüseyin Temel/ Emrah Deniz - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın konuşması uzadığı için toplantıdan ayrıldı' iddiası doğru değildir." açıklamasını yaptı.
Ankara'da, Anıt Caddesi'nde düzenlenecek etkinlik ile ilgili olarak saat 14.00'ten itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Suriye'ye yönelik yaptırımların önemli bir bölümünün daha kaldırılmış olması olumlu bir gelişmedir." dedi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Leman dergisinin aşağılık hakaretine ve buna sahip çıkan bazı TV kanallarına tepki göstererek, "Buradan yayıncılarımızı uyarıyoruz: RTÜK olarak bu yayınları sadece izlemekle kalmıyor, her birini titizlikle inceliyoruz. Kimsenin bu ülkenin inancına ve değerlerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz." dedi.