Drone ile trafik denetimi yapıldı
Mardin'de havadan drone ile yapılan denetimlerde trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza kesildi.
Emniyet Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde başlattığı "Trafik Kazalarını Önleme Planı" çerçevesinde gerçekleştirdiği drone destekli uygulamalar devam ediyor.
Bu kapsamda Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de farklı bölgelerinde uygulama yaptı.
Havadan 'drone' ile yapılan denetimlerde emniyet kemeri, hız ve kırmızı ışık ihlali yapan araçlara cezai işlem uygulandı.
Bazı sürücülerin, trafik kurallarına uymadığı drone ile tespit edilip, kendilerine ceza kesildiğini öğrenince şaşkınlık yaşadı.
Toplamda, 7 bin 877 araç denetlendi. (M. Salih Keskin – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşadığımız çağda yaşanan tüm olumsuzlukları, insanlığın karşılaştığı tehditleri yaşadıkça Hazreti Mevlana'nın barışı, sevgiyi, birlik ve beraberliği önceleyen öğretilerinin kıymetini daha iyi anlıyoruz." dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ürdün Haşimi Krallığı Sosyal Kalkınma Bakanı Wafa Bani Mustafa ile önemli bir iş birliği adımı attıklarını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK Başkanı Yener’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.
Dünya genelinde, göçmenlerin sayısının hızla artmasının, bu kişilerin sosyal entegrasyonu, ekonomik katkıları ve insan hakları gibi konuları daha önemli hale getirdiğini belirten Sosyolog Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, “Beyin göçü, iklim göçü ve kadın göçü gibi kavramlar, geleceğin en önemli göç dinamikleri arasında yer almaktadır.” dedi.