Eski DHMİ yöneticisi, mal varlığı aklama suçlamasıyla tutuklandı
"Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski DHMİ yöneticisi Mehmet Cemil Acar, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Mehmet Cemil Acar'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Sağlık kontrolünden geçirilen Acar, daha sonra adliyeye sevk edildi. Sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüpheli, üzerine atılı "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçundan tutuklandı.
Soruşturma dosyasındaki bilirkişi raporunda, Acar'ın Devlet Hava Meydanları İşletmesinde (DHMİ) daire başkanı ve müşavir olarak görev yaptığı dönemde, yasal gelirinin üzerinde çok sayıda gayrimenkul edindiği tespitine yer verildi.
Raporda, farklı illerde ve değerli bölgelerde edinilen taşınmazların kaynağına ilişkin şüphelinin açıklayıcı bir beyanda bulunamadığı belirtildi.
Bilirkişi incelemesinde, Acar'ın yasal geliri ile tespit edilen mal varlığı arasındaki farkın 223 milyon 795 bin 333 lira olduğu kaydedildi.
Dosyadaki ifadelerde ise O.E. isimli kişinin, Acar'ın görev yaptığı dönemde bazı işlemleri geciktirdiği ve bu yolla çeşitli kişilerden para ve başka mallar temin ettiği yönünde beyanda bulunduğu aktarıldı.
Başsavcılık, soruşturmanın "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" ile "rüşvet/irtikap" suçlamaları yönünden genişletilerek sürdürüldüğünü bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kocaeli'nin Gebze ve İzmit ilçelerinde dolandırıcılık ve bilişim yoluyla hırsızlık olaylarına karışan 2 şüpheli tutuklandı.
İstanbul'da yarın yer yer çok kuvvetli gök gürültülü sağanak beklenirken, yağış miktarının metrekareye 60 ila 100 kilogram arasında olması öngörülüyor.
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Gürbulak Gümrük Kapısı yolunda, gümrükte sıra bekleyen bir tır şoförüne ticari araç çarptı. Ağır yaralanan şoför, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etti.