Gaziantep’te sokağa çıkma yasağında 11 bin 300 kişi hakkında işlem yapıldı
Arefe gününden başlayıp Ramazan Bayramı boyunca devam eden sokağa çıkma yasağı süresince yasağı ihlal ettikleri gerekçesiyle 11 bin 300 kişi hakkında idari işlem yapıldığı belirtildi.
Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı nedeniyle 81 ilde 23 Mayıs gece yarısından itibaren başlayan sokağa çıkma yasağı, saat 24.00 itibariyle sona erdi.
Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 4 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca ihlalde bulunan 11 bin 300 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldığını bildirdi.
Gül, “Sokağa çıkmadığınız 4 gün, pandeminin yayılma hızını önemli ölçüde azaltmıştır. Kurallara uyarak bu mücadeleye büyük destek oldunuz, hepinize çok teşekkür ediyorum. ‘Bana bir şey olmaz, kimse ceza yazmaz’ diyerek dolaşan 11 bin 300 kişiye idari işlem yapılmıştır.” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında resmi plaka bedeli dışında 150 TL ek ücret alındığı iddiasıyla açılan davada, iki sanık hakkında görevi kötüye kullanma suçundan 5 ay hapis cezası verildi.
Konya’da yerli gazlı içeceklerin satışını yapan Cafer İrkin, boykot edilen ürünlerin yerli alternatifinin bulunduğunu belirterek, bu ürünlerin kalite açısından da boykot edilen ürünlerden daha iyi olduğunu belirtti. İlkin, bazı yerli ürünlerin 80-90 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve hâlâ üretiminin sürdüğünü söyledi.
Okul ve üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala artan trafik yoğunluğuna dikkat çeken sürücü kursu işletmecisi ve uzman sürüş eğitmeni İlhan Taşkın, sürücülerin özellikle yoğun saatlerde trafiğe çıkmamaları, yolculuklarını önceden planlamaları, dinlenerek araç kullanmaları ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında başlangıçta 200 çifte destek sağlanmasının planlandığını, daha sonra bu sayının 300’e çıkarıldığını belirtti.