Hava durumu nasıl olacak?
Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Çanakkale, Bursa, Yalova, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Van çevreleri ile Balıkesir ve Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesinin beklendiğini açıkladı.
Son değerlendirmelere göre, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde artacağı, doğu kesimlerde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği bekleniyor.
Zirai don uyarısı!
Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi ve İç Anadolu'nun kuzey ve batısında orta şiddette zirai don görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai üreticileri olmak üzere dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
Çığ uyarısı!
Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde mevcut kar örtüsü üzerine yağmur ve karla karışık yağmur yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.
BöLGELERDE HAVA
Marmara: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Çanakkale, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın doğusunun, Balıkesir'in kuzey ilçelerinin aralıklı ve hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ilk saatlerde Bilecik'in kuzey kesimlerinin yağmur ve yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
Ege: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İç Anadolu: Parçalı, kuzeyinin yer yer çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinde ise Yozgat ve Sivas çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
Batı Karadeniz: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, ilk saatlerde Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğu kesimleri ile Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ardahan çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
BAZI İLLERDE HAVA
Adana: Parçalı ve az bulutlu 22°C
Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ilçeleri yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu 10°C
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 19°C
Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 12°C
İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Anadolu Yakası'nın doğusu hafif sağanak yağışlı 15°C
Muğla: Parçalı bulutlu 18°C
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12°C
Zonguldak: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10°C (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ENKS Türkiye Temsilcisi Muslum Muhammed, "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, "Kürtler haklarını elde etmezlerse Orta Doğu'da barış ve istikrar olmaz. Kürtlerin arzusu, kardeşleri gibi kendi topraklarında haklarıyla yaşayabilmektir." dedi.
Halepçe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ahmed Qadir Ali, "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı"nda, yaptığı konuşmada, Türkiye'deki Terörsüz Türkiye sürecinin Irak Kürdistanı'na da siyasal, toplumsal, güvenlik ve ekonomi alanında birçok faydasının olduğunu anlattı.
Kamuoyu Araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, "HÜDA PAR Meclis'te bu sürecin bir yere kadar sigortası durumunda. HÜDA PARlılardan daha fazla HÜDA PAR'ın üstünde bir sorumluluk var. Yani üzerlerinde ciddi bir misyon, bir sorumluluk var." dedi.
Araştırmacı Yazar Altan Tan, "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı"nda, "Eski Meclis zabıtlarında Kürtlerin ana dille eğitiminden, siyasal haklarına kadar talepte bulunan ve bunları zapta geçiren bir evrak yok. Siz siyasal taleplerinizi kayda geçirmemişseniz maalesef iş işten geçiyor." dedi.