"Hemşirelik sevgi ve emek gerektiren bir meslektir"

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Emre Erkuş, hemşireliğin sevgi ve emek gerektiren bir meslek olduğunu ifade etti.
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimliği tarafından 'Hemşirelik Haftası' münasebetiyle bir program düzenlendi.
Programda konuşan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Emre Erkuş, hemşireliğin sadece para için yapılan bir meslek olmadığını, sevgi ve emek gerektiren bir meslek olduğunu belirtti.
Osmanbey Kampüsü’ndeki etkinlik, Fen-Edebiyat Fakültesi fuayesinde Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İsmet Eşer tarafından hazırlanan 'Geçmişten günümüze hemşire üniformaları sergisi' ile başladı.
Serginin ardından 1800’lü yıllardan günümüze kadar hemşirelerin kullandığı üniformalar sergilendi.
Hemşireliğin, mesai kavramı gözetmeksizin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu vurgulayan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Emre Erkuş, "Bir dokunuşunuzla insanların hayatını değiştirebilecek, en ufak bir katkınızla bile hastanın ve hasta yakınlarının mutlu olacağı bir mesleğin mensubusunuz. İş yoğunluğu veya yaşanan bir tatsızlıktan dolayı bir takım sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Emeğiniz kutsaldır, bu kutsal görevinizde fedakârca çalışmanızın yeri çok büyüktür. Bu iş sadece para için yapılmaz, çok büyük bir sevgi ve emek gerektiren bir meslek olduğundan sizleri yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.
Hemşirelerin hastaları ilk karşılayan ve ilgilenen kişi olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiğdem; "Hemşireler hastalık durumlarında insanların gereksinim duyduğu bakım ve uygulamaları gerçekleştirmektedir. Hemşirelerin, hastaları ilk karşılayan ve ilgilenen olmalarından dolayı görevleri çok hassastır. Hastaya gösterilecek olan güler yüz ve onlarla empati kurmak çok önem taşımaktadır. Hemşirelik Haftası münasebetiyle yapılan bu programda emeği geçen herkesi kutluyorum." diye konuştu.
Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'yı karikatür çizimle hedef alarak hakaret eden Leman Dergisi Yazı İşleri Müdürü Aslan Özdemir, uçakta gözaltına alındı.
Ankara il genelinde 15 Temmuz 2025 tarihine kadar beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının 38 derece civarında olacağı tahmin ediyor.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı Srebrenitsa Soykırımı’nın yıldönümünde bir mesaj yayımladı.
PKK'nın silah bırakması kapsamında ilk aşama olarak bir grup örgüt elemanının Irak’ın Süleymaniye kentinde silahlarını ateşe verdiği bildirildi.