İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Malatya'da deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Depremzedelerle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ağır hasarlı binaların bir an önce yıkılması gerektiğini söyledi.
Çataklı, Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşanan 5,2 büyüklüğündeki depremin meydana getirdiği etkileri incelemek ve "Sağlık İçin Hepimiz İçin" denetiminde bulunmak üzere Malatya'ya geldi.
İl merkezinde gerçekleştirilen denetimlerin ardından Çataklı, merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesinde etkili olan 5,2 büyüklüğündeki depremin etkili olduğu Tepehan Mahallesi'nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Çataklı, gerek AFAD'ın deprem anında hemen müdahale edilmesinde gerekse arkasından geçici konaklama ihtiyaçlarının giderilmesi noktası süreçlerinde muhtarlar dahil herkesin yoğun gayret sarf ettiğini söyledi.
Çataklı, "Gelinen aşamada bizce 'afetin son aşaması' diye değerlendirdiğimiz kalıcı konutların inşası ve insanlarımızın oraya geçişinin sağlanarak artık hayatın bütünüyle normalleşmesi safhasına geldik. Hasar tespitleri bakamından bir ilçemiz hariç tamamı kesinleşmiş durumda. Bir ilçemizde de askıda ve itirazlar bekleniyor, kısa süre içerisinde de onlar tamamlanacak." dedi.
Muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldikten sonra depremin etkili olduğu Taşmış Mahallesi ile Gomikan ve Beyaztut mezralarını ziyaret eden Çataklı, burada depremzedelerle görüşerek sorunlarını dinledi.
Daha sonra Çataklı, beraberindekilerle birlikte Tepehan Mahallesi Aşağı Kılyan mezrasında vatandaşlarla bir araya geldi.
Son olarak Çataklı, Kale ilçesi Bent Mahallesi'nde yapımı devam eden deprem konutlarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Ziyarette Çataklı'ya Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AFAD İl Müdürü Mustafa Türker eşlik etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaymakamlar Kurası Töreni'nde yaptığı konuşmada, kaymakam adaylarına hitaben, "Bu iş dikkat ve rikkat ister. Samimiyet ve adanmışlık gerektirir. Bu işi dört duvar arasına hapsolup mesai saatleriyle sınırlı kalarak yerine getiremezsiniz." dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 2025 ‘su yılı’ raporuna göre, Türkiye son yarım asrın en ciddi kuraklık dönemlerinden birini geçiriyor.
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki ilk reaktörün gelecek yıl devreye alınmasının planlandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına ilişkin, "Filistinli kardeşlerimizin istikbali için bu süreci sabırla, basiretle, dirayetle ve suhuletle yönetmeye gayret edeceğiz." dedi.