İstanbul Özel Halk Otobüsleri'nden depremzedelere yardım kararı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Trafik Müdürlüğü denetiminde çalışan "Özel Halk Otobüsü" (ÖHO) işletmecileri, çarşamba günü elde edecekleri gelirin bir bölümünü Elâzığ Valiliği'ne gönderme kararı aldı.
İstanbul'da faaliyet gösteren Özulaş A.Ş, Halk Ulaşım A.Ş, Öztaş A.Ş, Yeni İstanbul Halk Otobüsleri A.Ş. ve Mavi Marmara Ulaşım A.Ş.'nin başkan ve yöneticileri bir araya gelerek, 29 Ocak Çarşamba günü elde edeceklerin gelirlerin bir bölümünü, depremzedelerin yaralarının sarılmasına destek sağlamak için ayırmaya karar verdi.
"Hedef 200 bin TL"
24 Ocak saat 20.55'te gerçekleşen ve Elâzığ ile Malatya'yı etkileyen deprem felaketi, ülkenin tümünü derinden yaralayan kayıplara neden oldu. Depremin ardından yaraları sarmada seferberliğe geçen Türkiye, dayanışmanın ve kenetlenmenin de güzel örneklerini sundu.
İstanbul'da çalışan Özel Halk Otobüsleri de bu dayanışmaya katkı sunmak için çarşamba günü elde edilecek gelirden oluşturulacak bütçeden 200 bin TL'yi ayırmayı hedefliyor. Toplanan paralar Elâzığ Valiliği'ne gönderilecek. Depremzedeler için konteyner kent kurulmasına katkı sağlanacak. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Borsa İstanbul pay piyasasında manipülasyon yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 15 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma, sermaye piyasalarındaki işlemler ile bazı şirket hisselerinde gerçekleştirilen hareketlere ilişkin incelemelerle genişletiliyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan MASAK raporunda, Pusula Holding yöneticilerinin İsviçre'deki hesaplara toplam 4 milyar 87 milyon lira transfer ettiği tespit edildi. Para hareketlerinin fon ödemelerinde temerrüde düşülmesinden önce gerçekleştiği belirlendi.
Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, çocukların ve ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklar, namazın önemine dikkat çeken sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.
İstanbul'da yaş sebze ve meyve piyasasında fahiş fiyat uygulandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 40 dağıtıcı firma yöneticisinin tamamı tutuklandı. Soruşturmada, ürünlerin gerçek alış fiyatının yüksek gösterilmesi, arzın düşük gösterilmesi ve tedarik zincirinin gereksiz yere uzatılması gibi yöntemlerle fiyatların yukarı yönlü manipüle edildiği tespitine yer verildi.