Koalisyon uçakları Rakka'da sivillerin kaldığı okula saldırdı

IŞİD'in kontrolü altında bulunan Rakka'da sivillerin sığındığı bir okula, ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları tarafından yapıldığı tahmin edilen hava saldırısında ilk belirlemelere göre en az 33 kişi hayatını kaybetti.
ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının IŞİD'in kontrolü altında bulunan Rakka'da sivillerin sığındığı bir okula düzenlediği hava saldırısında 33 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Hava saldırısının Rakka'nın 30 kilometre batısında yer alan El Mansura kasabasında yer alan bir okulda gerçekleştirildiği öğrenilirken okul binasında Halep ve Humus'tan kaçan sivillerin olduğu belirtildi.
Binada 50 ailenin kaldığı belirtilirken saldırıda 33 kişinin hayatını kaybettiği, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarının da sürdüğü ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö