Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda yolsuzluk iddiası

Gaziantep'te Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü'nde yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişiden 7’si sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
Gaziantep'te Yüksek öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürlüğü'nde yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla aralarında iş adamları ve KYK yöneticilerinin de bulunduğu 7 kişi sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kredi Yurtlar Kurumu'nda ihalelere fesat karıştırılıp, yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri, savcılık kararıyla geçen cuma günü Gaziantep ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenleyerek 8 kişiyi gözaltına aldı.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan bir kişi ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, biri kadın 6 şüpheli ise bu sabah Şehitkâmil Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zehra Çiftçi, 14 Eylül 1999’da üniversitelerde başörtüsüne getirilen yasağın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, başörtüsü özgürlüğünün anayasal teminat altına alınması çağrısında bulundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2025 ‘Aile Yılı’ kapsamında, yapay zeka destekli yeni sistemi kullanacak.
Doç. Dr. Halil İbrahim Çelik, HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayında yaptığı konuşmada, "Anayasa ve devlet bağlamında biz, öncelikle milletin manevi ve maddi imkânlarıyla bağlı bir eğitim sistemi kurgulamak zorundayız." dedi.
HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayının sonuç bildirisinde, "Anayasanın başlangıç kısmı, manifesto niteliğinde yeniden kaleme alınmalıdır", "Yeni anayasa, herkesin kendisini eşit hissettiği ve ait hissedebileceği kapsayıcı bir vatandaşlık anlayışı üzerine inşa edilmelidir", "Hak ve adalet merkezli bir anlayışla hazırlanmalı", "Tüm siyasi parti temsilcilerinin yer aldığı bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulmalı" ifadeleri yer aldı.